Znáte hodnotu svého majetku?

Je velmi pravděpodobné, že jste na Vánoce dostali nějaké nové zařízení do domácnosti, které vám usnadní život. Možná jste zároveň dostali sportovní vybavení, lyže, kolo nebo i jiné hodnotné dárky. Hodnota věcí ve vaší domácnosti tak mohla značně stoupnout, a to může být velkým lákadlem pro zloděje. Ochraňte svůj majetek z finančního hlediska pro situace krádeží a sjednejte si pojištění domácnosti. Pokud už jej máte, zrevidujte aktuální hodnotu své domácnosti a možná zjistíte, že už vám zdaleka nestačí nebo že nechrání zdaleka vše – například vybavení, které máte uložené ve sklepě.

Jedete na hory? Nemusí to vědět všichni

Ať už jedete v zimě sjíždět sjezdovky, nebo za teplem k moři, buďte opatrní, komu o tom dáváte vědět. Nezapomínejte mít dobře zabezpečené své účty na sociálních sítích, pokud chcete se svými přáteli sdílet fotky a zážitky, jiní lidé by si takové sdílení totiž také mohli vyložit jako pobídku k akci. Úplně nejbezpečnější je, pokud si necháte promítání a vyprávění až na návrat.

Investujte do nového zabezpečení

Pokud se stále spoléháte na staré zabezpečení vašich dveří, případně pouze na starý zámek, možná byste v novém roce měli zauvažovat o koupi sofistikovanějšího systému. Na trhu najdete klasické dvojité zámky, bezpečnostní dveře, ale i chytré systémy, pomocí kterých budete stav svého domova moci kontrolovat odkudkoli.

Poptejte se sousedů

Jestliže opouštíte byt nebo dům na delší dobu, než je prodloužený víkend, domluvte se se sousedy, aby k vám zašli na krátkou návštěvu, třeba zalít květiny nebo vybrat schránku. Vzbudí to dojem, že je u vás stále živo, a budete mít jistotu, že váš domov není zcela opuštěný a vystavený riziku.