„Sejf je bezpečnostní řešení vhodné pro domácnosti, ale i pro lidi, kteří svůj byt či dům pronajímají, pro penziony nebo pro menší provozy, ve kterých se pracuje s hotovostí. Domácnostem poskytuje zvýšenou ochranu cenností a praktičnost zároveň. Vše cenné máte na jednom místě a ani náhradní klíče od auta nemusíte hledat po celém bytě či domě,“ říká expert na bezpečnost Pavel Hiršl ze společnosti SHERLOCK® ASSA ABLOY.

V nabídce SHERLOCK® ASSA ABLOY najdete kromě certifikovaných bezpečnostních dveří i rozšířené bezpečnostní řešení včetně sejfů Yale. Zájemci si mohou vybrat sejf uzamykatelný mechanickým zámkem na klíč nebo elektronicky ovládaným zámkem. Podle obsahu, který v něm budou chránit, si mohou zvolit sejf zevnitř potažený plstí či s LED podsvícením. SHERLOCK® ASSA ABLOY nabízí i protipožární sejf, který ohni odolá více než hodinu.

Sejf pro běžnou potřebu

Pro běžnou domácnost je vhodnou volbou praktický sejf s plochou o trochu větší než list A4 (výška 25 cm - šířka 35 cm - hloubka 25 cm). Bezpečně v něm uložíte peníze, doklady, hodinky, šperky a malou techniku - například fotoaparáty. Yale Medium Safe YSG 250 DB1 má moderní design, který se hodí do každého interiéru, a jednoduché ovládání díky praktickému LCD displeji. Samozřejmostí je možnost vytvoření 3 až 8místného kódu, zvukový alarm, hotelový režim i upozornění na nízkou úroveň baterie.

Sejf na notebook

Yale Laptop YLM / 200 / EG1 s objemem 24,8 litru má dostatečný prostor pro uložení notebooku s průměrem 15 palců či pracovního kufříku. Vyhotovený je v černé barvě, má podsvícený displej s číselným kódem i zamykání na klíč. S moderním a přitažlivým designem se stane součástí interiéru nebo jej lze zabudovat do zdi. Vnitřek je potažený plsti, díky čemuž je povrch uložených předmětů chráněn před poškrábáním.

Protipožární sejf

Bohatý prostor a ještě větší zabezpečení nabízí model Fire Safe for document YFM / 520 / FG2. Sejf je testován na extrémní vlhkost a teplotu. Požární zkouška se provádí v peci, kde sejf odolává teplotě neuvěřitelných 927 °C. Tento sejf je zhotoven z oceli, váží 53 kilo a jeho objem je až 36,9 litru, což odpovídá velikosti například tří pořadačů na papíry s notebookem či tabletem. Kvůli vyšší váze se ukotvuje pouze do země. Zajišťuje se 3 až 12místným kódem, má dotykový číselný panel a dostupný je v tmavě šedé barvě.

Více informací o zabezpečení domácnosti a sejfech YALE najdete na www.sherlock.cz.