Do všech vstupních dveří patří odolná bezpečnostní vložka alespoň ve 3. bezpečnostní třídě. Vložka by měla mít ochranu před běžnými zlodějskými technikami, jako je vyhmatání, odvrtání a bumping. Vyzkoušet můžete některou z vložek s důlkovými klíči. Tyto vložky jsou na trhu méně časté, a zloději tak s nimi mají méně zkušeností.

Náš tip: Bezpečnostní vložka CES WSM německé výroby, s certifikací pro 4. bezpečnostní třídu a patentovaným klíčem

K bezpečnostní vložce patří také bezpečnostní dveřní kování, ideálně s bezpečnostním překrytem vložky, které poskytuje vložce dodatečnou ochranu. Bezpečnostní kování poznáte tak, že nemá z vnější strany viditelné šrouby.

Náš tip: Bezpečnostní kování HOPPE Marseille německé výroby, s certifikací pro 4. bezpečnostní třídu

Dveřmi však zabezpečení domu nebo bytu nekončí. Nezapomeňte ani na zajištění oken proti otevření zvenčí! Pouze zavřené okno zloděj zvládne během chvilky jednoduše otevřít a právě tímto způsobem nejčastěji dochází k vloupání. Rozhodně proto doporučujeme investovat do uzamykatelných okenních klik, zámků anebo alarmů.

Náš tip: Okenní alarm STAR Burglar Avoider pro snadnou instalaci na okna i balkonové dveře, hlasitost 110 decibelů

Máte doma důležité dokumenty, větší objem hotovosti, drahé šperky nebo jiné cenné předměty? Zamkněte je do trezoru! Vyhněte se ale levným trezorům, které zloděje pouze přilákají k vašim cennostem a dají se snadno otevřít, často i pomocí běžných předmětů, které máte doma.

Náš tip: Certifikovaný trezor Magno pro bezpečnou úschovu cenností i zbraní, německá výroba

Zamkli jste okna i dveře a chystáte se vyrazit? V žádném případě nenechávejte rezervní klíč pod rohožkou nebo květináčem u vchodu! Jsou to první místa, kam se zloděj podívá. Pokud nemůžete klíč svěřit známým či sousedům, pořiďte si malou bezpečnostní schránku na uložení klíče.

Náš tip: Bezpečnostní schránka na klíče Key Safe s kódovým zámkem

Zabezpečení domácnosti je vždy nejlepší konzultovat s odborníkem. Pokud máte jakékoliv dotazy nebo potřebujete pomoci se zabezpečením vašeho domu nebo bytu, obraťte se na kteroukoliv pobočku KLÍČOVÉHO CENTRA. Rádi vám poradíme!