Nejsnazším způsobem, jak získat hypotéku nebo úvěr, je zástava nemovitosti. Platí to zejména v případě, že nemůžete doložit dostatečné příjmy anebo máte záznam v registru dlužníků. Oba tyto případy mohou potkat zejména podnikatele. Jeden den se daří a druhý den přijde nějaká katastrofa, která vše zhatí, a je zapotřebí investice do podnikání, aby mohlo jet dál.

Sice se na internetu dá najít takzvaná půjčka bez registru, ale je to tak trochu zavádějící pojem. Jednoduše řečeno – tento produkt v současné době neexistuje. Může se totiž jednat maximálně o půjčku, u které jsou záznamy tolerovány. Žádný solidní poskytovatel úvěrů nedá důvěru někomu, koho si před tím neprověřil.

Informace najdete na internetu

Zjistit si podmínky by ale měl i budoucí klient. Pro něho je to docela jednoduché. Stačí si najít na internetu seznam ověřených poskytovatelů finančních produktů a zadat internetový nástroj, kterým je hypo kalkulačka. Dozvíte se tu, jaké máte možnosti a kteří úvěroví poskytovatelé jsou pro vás vhodní.

Mnoho klientů dělá tu chybu, že vybírá pouze podle výše uvedené úrokové sazby.

  • Tento údaj může trochu zmást.
  • Lepší variantou je soustředit se na RPSN.

V tomto údaji je totiž zaneseno vše, od úrokové sazby, poplatků za zřízení půjčky až po vedení účtu. Právě tyto poplatky mohou ve finále půjčku prodražit. RPSN vám sdělí skutečnou a konečnou cenu úvěru.

  • Pokud jsou pro vás podmínky nepřijatelné anebo vám z jakéhokoliv důvodu nebude klasický úvěr poskytnut, je tu ještě řešení v podobě výkupu vaší nemovitosti, což je forma oddlužení nemovitosti.

Tento systém funguje na základě smlouvy, ve které nesmí chybět jeden základní údaj. A tím je, že po celou dobu trvání smlouvy nesmí firma vaši nemovitost prodat nikomu jinému a také vás nesmí vystěhovat. Zpětný odkup nemovitosti totiž funguje tak, že sice nemovitost prodáte, ale stáváte se jejím nájemcem a máte na ni výhradní přednostní právo.