Bylo to zajímavé. Manžel se schoval nahoře v podkroví se zahradním architektem a povídali si o japonských malotraktorech!

A já se nahřívala dole u krbu a poslouchala jednoho truhláře za druhým, jak by měla vypadat moje kuchyň a stůl apod. A bylo mi hůř a hůř a pořád jsem se nemohla nahřát, pak se do mě dala zimnice a na několik dní jsem ulehla s chřipkou. Tedy já si myslela, že je to chřipka, když se to ale nelepšilo, nakonec jsem vyrazila k doktorovi, který mi nemohl naměřit tlak a dostala jsem antibiotika a neschopenku.

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA:

Tak a mám bronchitidu prý, a do toho i starší syn a pak se k nám přidal i mladší. S tím tlakem se to zlepší samo, jen co mi začnou chodit faktury.

Mezitím se manžel s tchánem pustili do likvidace všeho, co v domě bylo, např. staré kuchyňské linky, kachliček na záchodě a v koupelně, futra jsou už taky fuč… Bylo mi oznámeno, že sklep je plný, že si do něj manžel začal ukládat různá prkýnka, co kde rozebrali, to tam schovali.

Pak doma rozhazuje rukama a vypráví, jaké šrouby jsou narvaný v tom a tom, a že je to všechno přilepený nějakým tmelem a ještě, že má takové fortelné nářadí (a šikovný a velký a silný ruce)! Už můžete porovnat, jak vypadala koupelna před tím a nyní, manžel tam nechal kytičku v květináči, abyste to poznali…

Dostala jsem pokyn od kamnáře mailem – seznam materiálu, který máme koupit. Prý přijede 29.4. Mám koupit 80 ks ytongu 12 cm tl., 20 ks desek liapor délka 70 cm, šířka 10 cm, výška 24 cm, dva pytle BAUMITu, 4 ks mřížky 17x30 cm, 2 ks flex lepidla, ventilátor 15 cm průměr… Pamatujete si na film Na samotě u lesa? Já si v tu chvíli na to vzpomněla velmi silně.

Rekonstrukce online

Přesto mi je ten chlap sympatický, a to ještě u nás nebyl. Má to daleko, dostal fotky mailem a zařadil nás do svého pracovního kalendáře. A nemá problém s naší nahřívárnou. Na tu se opravdu těším, budu ležet za pecí a dívat se ven, jak tam jezdí všichni na traktorech sem a tam tím lesíkem, co tam mezitím vyroste.

V pondělí jede manžel s projektantem a s topenářem na stavbu, aby doladili projekt na topení, a pak už se určitě začne. Já se uzdravím a také začnu. Budu jezdit do prodejny s cementem a cihlami a nakupovat materiál. Projektantovi pilně posílám všechny články, co píši, aby věděl, že se o něm mluví, cítí se krapet víc pod tlakem, a jak ho znám, jen to zvedá jeho pracovní úsilí.

Já v peřinách čtu chytré časopisy – kolegyně mě donutily, abych si předplatila všechny časopisy, které si normálně kupuji, na rok dopředu, protože až začneme stavět, budu chudá a u regálu s časopisy prý už ani nepřibrzdím. Dočetla jsem se, že je nyní nejvyšší čas začít sázet alespoň na parapety. Proč, to taky nevím, ale prý mám vyhráno, když mám vlastní kompost. Další článek, který jsem objevila, se jmenoval Síla jarních bylin – to rozmixujete, nebo když chcete být víc přírodní, přes plátýnko přecedíte šťávu z bylinek, dolijete kysaným mlékem a až do podzimu dobrý. Mně to přišlo strašný už na obrázku, a proto jsem pořád nemocná…

Já to vidím spíš tak, že si na čerstvě upečený chleba namažu jihočeské máslo, a to si posypu čerstvě nasekanou pažitkou (nebo sádlíčko a jarní cibulka) - miluju venkov!

Zpět k té naší chaloupce lesem obklopené: už se nemůžu dočkat toho bourání. Až se začnou vozit ty čerstvě vypálené cihly a stavět z nich nově zakreslené stěny a až to začne nabírat tu vysněnou podobu.

Protože jsem chcípáček marodný, tak nakupovat dlažbu pojedu s kamarádkou taky asi až později, ale už jsme s manželem rozhodli, jakou kam dáme podlahu. Takže teď už jen zakoupit 160 m² dolů, 120 m² nahoru.

Stavební firma (ta od manžela) s námi počítá na duben, kdy se budou přesouvat stěny podle nového projektu, měnit dispozice a hlavně už bude teplo!

A abych nezapomněla - hypotéka na rekonstrukci zatím nepostoupila nikterak, protože rozhodné jednání exekutorského úřadu musí nabýt právní moci, takže dalších 15 dní a pak teprve začnou platit dluhy za bývalé majitele a odepisovat to z katastru nemovitostí.

Jdu si číst nějaké další chytré časopisy, ať mám přehled a vím, co se ve světě děje, a ať jsem na všechny nástrahy připravená. :-)