Přišla nám obálka z exekutorského úřadu. Někde se zřejmě stala chyba, někdo se asi přehlédl a neuvedl v rozhodném jednání jednoho věřitele. Ten se odvolal. Tak znovu proběhlo rozhodné jednání o rozdělení peněz z dražby a po poradě s právníkem musíme počkat na nabytí právní moci (dalších 15 dní) a teprve poté zažádat o potvrzení o pozbytí všech zástav a exekucí na domě, který jsme KOUPILI V PROSINCI, ZAPLATILI V ÚNORU a na jehož přestavbu banka peníze neuvolní, dokud nebudou vymazány zástavy předchozích majitelů.

A raději pomlčím o částce, která z této dražby připadla exekutorovi. To byste valili oči. Snad už se nikdo neodvolá, v diáři mám velkým písmem napsanou poznámku u dne D, kdy napíšu na exekutorský úřad a zažádám o svá práva.

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA:

Ale není kam spěchat. Jediné, v čem jsme se za týden posunuli, je to, že máme plány pece a pecového ležení a na to také rozpočet (spraví to něco málo přes sto tisíc). Manžel se minulý týden ujistil, že krov je uchycen a upevněn tak, jak má být. Měli jsme schůzku s projektantem a projednávali jsme detaily, např. barvu fasády. Mladší syn by chtěl sytě zelenou jako stromečky, my asi zůstaneme u nějaké světlé varianty. Také jsme řešili, z čeho bude zábradlí na balkoně a u balkonových dveří (tahokov prý je nejlepší), jak pořešíme dveře, kam se budou otvírat, že zvětšíme šatnu v ložnici a zmenšíme komoru vedle záchodu, aby se na WC mým mužům vešel pisoár, a pak jsme dostali za úkol zjistit, zdali půjdou zmenšit schody na terasu z jídelny. Tam já chci dlouhý stůl a lavici kolem, jenže tam jsou betonové schody, které jsem škrtla. Ale on tam možná bude pod nimi sklep.

Také už manžel prošel dům skrz naskrz s elektrikářem a máme další rozpočet (kolem padesáti tisíc). Začínám být trochu alergická na slůvko kolem, to totiž může znamenat mnohé a nerada bych platila víc.

Píše se mi to těžce, ale ani moje stavební firma zatím neposlala rozpočet, prý pošle do středy. Jsem zvyklá od nás z firmy, že fungujeme jinak, nabídky posíláme do druhého dne… Jenže my nepracujeme ve stavebnictví.

Podle posledních zpráv má začít manželův stavebník ve čtvrtek nebo pátek tento týden. Příště se už určitě dozvíte, jestli je zbouraná alespoň jedna stěna.

Možná se vám zdá, že propadám pesimismu, ale to je jen zdání. Jediné, co mi vadí, že se to vleče. Ne naší chybou jsou některé věci pozastavené úplně, prostě jsou to věci, které já neovlivním, i kdybych o tom hovořila v hlavním vysílacím čase v televizních novinách.

Mezitím ale vznikl čas na přemýšlení o kuchyni, která bude krásná, s pecí a kamny vznikne centrum vaření na druhé straně, než bylo původně plánováno, takže se situace zcela změnila a já dumám, co s tím. Zase bych chtěla, aby se nám tam dobře vařilo a manželovi dobře umývalo nádobí (já totiž používám myčku). Manžel chce obří dvoudřez s výhledem z okna, má to jako relax, ne trest!

A to je oříšek, protože mi to mění představy od klasických kuchyní do moderních - hodně moderních nezvyklých tvarů.

A nyní se budeme věnovat oblíbenému tématu - zahradničení. Jistě vás zajímá, jestli jsem zde docílila nějakých pokroků. Nedocílila. Minulý víkend jsem se tam ani podívat nebyla, zato jsem ale nakoupila ještě nějaká semínka kytiček do zahrádky našeho synka, ty zasadíme začátkem května. A vyndala jsem u nás na balkoně truhlíky a květináče, protože léto budeme trávit ještě ve městě, tak ať to tam máme naposledy krásné.

Tento víkend se tam také nepodíváme, protož jedeme s mým mužem a našimi kamarády (také staví dům) na moravský venkov (popít).

Držte nám všechny palečky, aby se tento týden opravdu již začalo, protože tam u nás je opravdu krásně.