Mám z toho tvoření radost. Mizí stěny a staví se nové, vše je pokryto slabým červeným cihlovým práškem a řešíme věci jako, kolik topení kam přesně a jaký bude mít tvar. Kde se koupí okna a kdo to zařídí (stavitel), posuneme okna víc ven, aby nebyla zapadlá po zateplení fasádou (budu mít pak místo na truhlíky?), jak vysoké jsou přechody podlah, budeme muset mít prahy (někde asi ano) a konečně kolik to všechno bude stát? A jak jsme tam tak stáli, zasnila a zamyslela jsem se, jak tam stojí parta se stejným cílem, ale každý na to kouká ze svého úhlu pohledu. Stavitel chce mít pěkně postavené zdi, a když to půjde, tak ne ze sádrokartonu. Projektant na topení chce, abychom měli dost otopných těles, aby nám tam nebyla zima. Náš Jaroušek projektant chce, aby dům byl krásný, zvenčí i zevnitř. Manžel chce, aby všichni byli na místě a včas a aby ho nikdo nestresoval, a já chci v září stěhování!

Stavitel mě pořád provokuje, že prý až za rok. Já se mu taky smála, že kdyby používal kvalitní nářadí, nerozbil by na naší stavbě bourací kladivo (naše firma se tím tak trochu zabývá) - no bylo nám tam spolu dobře.

Důležitá poznámka: Zatím vše dobrý, žádná faktura

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA:

Téma: exekutorský úřad

Protože jsem úplný ignorant a negramot, nevyznám se v nabývání právních mocí. 15 dní není 15 dní, to je přece každému jasné. Když přijde lejstro z úřadu, tak se čeká, až přijde i všem ostatním. A kolik dní máte na vyzvednutí na poště? 15! A ještě ten poslední den po vyzvednutí může někdo podat odvolání. A teprve potom běží těch dalších 15. Pokud jste to nevěděli, tak teď už to víte. Den D tedy ještě nenastal, tuto středu by se tak mělo stát.

Téma: manželství

My se nikdy nehádali, vážně! Nikdo nám to nevěřil, ale můj muž je prostě opravdový hrdina a miláček všech. I můj. Jenže já jsem propadla krapet hysterii, co budeme dělat s tou hypotékou, co budeme dělat s tou stavbou, vše je špatně, ať manžel něco vymyslí. A víte, s čím přišel? Že odsuneme kuchyni! A prý jsem jen lupla a zakoulela očima a bylo zle. „A proč třeba neuděláme později to čerpadlo za 300 tisíc?“

Pak jsem to hodila do excelu, zasedli jsme k tomu a zjistili, že to vše bude dobrý, jen když vyjde ta hypotéka. A opět mír a láska vládne naším životem.

Téma: skleník

Už skoro stojí, krásný, polykarbonátový, s otevíracími okny, akorát že klukům zbyly nějaký díly navíc. Pomáhá i můj tatínek (zrovna čeká na profesní průkaz a nemůže řídit svůj kamion). A tak tam kluky vyhecoval, i můj brácha oblékl montérky. A je to.

Ale co do něj zasadit, aby tam jeho krása nestála jen tak zbůhdarma?

Byla jsem na píseckém trhu. Já jsem netušila, že to bude takový masakr, jinak bych šla v teniskách a s bedýnkou, kterou bych šermovala a razila si cestu. Tedy potřebovala bych víc bedýnek, nejdřív si někdy kolem čtvrté ráno zarezervovat parkovací místo. Pak si dodat odvahu a přijít. Ty jo, tam se nějaká ženská hádala s trhovkyní, že ty rostlinky chce za dvanáct a ne za patnáct. Prý si myslela, když si je nakládala, že jsou za dvanáct … Byla mi za ni hanba. Ta prodavačka vůbec nevěděla, co má dělat, tak se červenala a styděla taky. A do toho ji nějaká další kupující hecovala, ať jí dá přece slevu, né? Já jsem jen konsternovaně přihlížela se spadlou čelistí.

Ale také jsem nakupovala. Takže mám jahody a rajčata, všechny možný rajčata, keříkový, tyčkový, třešňový, sladký. Tyto jediné sazenice poznám. Zbytek mám v bedýnce v květináčcích a jsem ztracená, nemám to popsaný a nevím, co je co. Jen vím, že by tam měl být lilek, okurka, paprika červená, kapie, něco málo dalších pálivých paprik, cuketa. Takže budeme muset počkat, až to jako dozraje. Příští rok se vybavím a přidám tam fix nesmyvatelný a cedulky odolné vodě a prostě si to popíšu. Už vidím ta kila těch rajčat, jak to budeme pojídat s mozzarellou a bazalkou, až nám to ušima poleze. A všem příbuzným taky, jak od nás už nic nebudou chtít, protože jim to doma bude pomalu uhnívat!

A jedna poznámka na závěr. Teď tam u nás začalo být opravdu krásně!