Ta se vyzná v tom, jak to chodí na katastrálním úřadě, a za 3 dny po milosrdném zaslání ze strany exekutora mi Jaruška přinesla domů moje LV, tzv. elvéčko. Můj muž je sice pořád trochu rozmrzelý, že majitelkou domu jsem jen já, ale ono je to vlastně celé nesmysl. Ze zákona jsme manželé a já si ze zákona jako něčí manželka nemůžu sama nic koupit! Já ho tam asi nechám dopsat, jen co dořeším dofinancování rekonstrukce a školu.

Téma: banka

No, nějak se nám to zkomplikovalo. Musela jsem vytvořit na banku krapet tlak, oni jsou prý zavaleni a nestíhají. Zkusila jsem tedy poptat další banku, zdali by náhodou neměla zájem o financování těch našich statků, a zájem by měli, ale také nestíhají, mají toho moc, jsou zavaleni.

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA:

Avšak - přišel mi seznam, co po mně budou chtít, abych jim poslala. Já jsem děvče šikovné, měli to druhý den, doladili jsme rozpočet na rekonstrukci a ve studijním volnu jsem vysvětlovala hypoteční specialistce, jak to myslím s tou fasádou a dveřmi apod. A pak mi napsala má původní banka, že kdybych od nich chtěla odejít, draze mě to vyjde (pokutička kolem 200 000 Kč), ať to raději ani nezkouším. Ale zase když viděli mou rozladěnost, alespoň se mnou začali komunikovat a už mám na cestě zástavní listy. Ty donesu na katastrální úřad a můžu čerpat první statisíce.

Přestala jsem se učit na státnice, nemůžu se na to vůbec soustředit a odjela jsem na babinec do Františkových Lázní s kamarádkami „pročistit“ disketu. Kdo neví, co je disketa, jeho problém.

Tam jsem si odpočinula, načerpala ženskou pozitivní energii, protlachaly a prořehtaly jsme dva dny a také máme zážitek z restaurace Rybí bašta, kde na nás začala ječet servírka, ze které se vyklubala majitelka restaurace. Byly jsme prý od začátku problémovými zákazníky, už když jsme požádaly o zapálení svíčky, už když jsme chtěly točené pivo místo lahvového a já jsem dokonce vtipkovala na téma mého čaje, že ho nemám kam dát, aby se mi na stůl vešel talíř s obědem. Jestli si chcete někdo natrénovat asertivitu na živo, můžete tam zajet, vážně to stálo za to. Zřejmě nová doba, číšníka obtěžují hosté.

A když jsem se vrátila domů a vybalila jsem si, tak jsem nám všem zase zabalila zavazadlo a čekala, zdali nás budou evakuovat, nebo ne.

rekonstrukce domu online

Téma: povodeň

V roce 2002 byla v Písku povodeň, my v té době byli ve Španělsku a dodnes si pamatuji, jak jsme stáli po návratu s kufry na břehu Otavy a dívali se na náš dům z druhého břehu, pak jsme si ty kufry odvezli k sestře a tam jsme bydleli 2 týdny. Do našeho domu nás pustili jen na občanku a mám ještě teď stažené hrdlo, když si vzpomenu, jak jsme procházeli těmi ruinami (ty domy byly tehdy staré 3 roky), vypadalo to tam jako po válce. Voda byla až do prvního patra. Náš byt je naštěstí v posledním třetím patře. Ale v podzemní garáži zůstalo auto a plný sklep. Manžel dodnes vzpomíná, jak jsem ho pak několik let bombardovala nabídkami na prodej různých domů (čím starší a plesnivější byl, tím se mi prý více líbil), protože jsem chtěla pryč z povodňové zóny, nechtěla jsem tady zůstat.

A vidíte to? Trvalo to dalších 10 let, než jsem ho přesvědčila. Teď tady sedím, píši článek, můj manžel někde zachraňuje majetky a životy ostatních (je profesí hasič), sleduji z okna hladinu řeky a doufám, že přestane pršet.

Téma: sen o krásném domě

Musela jsem si koupit nové boty, neboť jsem při placení první faktury klopýtala od našeho rozbořeného domu k vozu (pro slzy jsem neviděla) a nechala jsem u obrubníku celý podpatek.

Fotky jasně dokazují, že se u nás tento týden událo něco málo kolem nových zdí. Něco málo myslím tak, že by se dalo určitě i víc, kdyby zedníci nejezdili na osmou a nekončili v půl čtvrtý. Byla totiž třeba konzultace se mnou ohledně okna v šatně a dobourání a dostavění kolem spíže a šatny a pece. Volala jsem tedy kamnáři, jestli by mohl přijet, že to s ním zedníci potřebují dořešit, on byl ochotný skočit do auta a přijet, jenže už bylo půl čtvrtý, a to jistě chápete, že to už je na někoho pozdě! Pevně semknuté rty mám poslední dobou dost často!

Máme projekt na vodu a topení a brzy přijde faktura i od druhého projektanta. Nyní by měl nastoupit elektrikář a řemeslník přes vodu. A ti dva by měli dokončit první nadzemní podlaží, aby se tam pak dala položit dlažba, udělat koupelny, dát krásná dřevěná podlaha (fakt hned po státnicích začnu hledat správné kachle, kachličky, obklady, prkna na podlahu). A ten pán z domu podlah mi volal, že se moc omlouvá, že byl nemocný a že nabídku pošle co nejdřív. A pak po pár dnech opravdu přišla, ale Václav byl holt první a finanční rozdíl mezi mým vysněným materiálem a „levným“ materiálem je zanedbatelný. Taky se všichni těšíme na WC, že už nebudou všude ty sutiny a podobně. Já se chci pořád v září stěhovat, ale to už jsou jen tři měsíce!

Téma: státnice

Když jsem dělala první státnice před dvěma lety, říkala jsem si pak plačící a třesoucí se ze stresu na chodbě, jestli to mám zapotřebí. Ale udělala jsem státnice z ekonomie, grafy jsem malovala a některým i nakonec rozuměla. Vystudovat VŠ byl vždy můj sen.

Před šesti lety jsem si slíbila, že nebudu odkládat nic, o čem jsem v životě snila.

Tento pátek je to šest let, co zemřel náš syn.

Tento pátek mě vylosovali, že jdu dělat státnice.

Život není náhoda.

Držte mi palce!

Pak už se nebudu muset učit ve škole, budu číst knihy a časopisy o zahradách, natírat plot, přenášet kameny, odvážet úrodu na trh, zakládat kompost, sekat trávu, péct v naší peci chleba a buchty, běhat maraton po lesích (mezitím chodit do práce) a budu si užívat toho, jak je u nás krásně.