Místnost je obrovská, původně to byl prostor pro vnitřní bazén. Když děti odrostly a odstěhovaly se, bazén ztratil své původní využití a nemělo smysl ho draze udržovat. Proto se majitelé rozhodli, že ho zruší a v prostorách zařídí domácí posilovnu a relaxační místnost. Celá čelní stěna je prosklená, dveře vedou přímo do krásné zahrady. V létě to tedy bude prostor pro setkávání s přáteli a odpočinek ve stínu.

Celý prostor je hodně velký, rozdělila jsem ho na dvě části. V jedné budou posilovací stroje a prostor pro cvičení, v druhé sedací souprava a televize. Celý prostor bude sjednocovat vinylová podlaha v dekoru světlého dubu. Dvoje dveře do místnosti jsou dýhované, materiál je americký ořech. Barevné schéma doplňují bílé stěny s tapetou s motivem kovových kroužků v části pro cvičení a zvýrazněná část stěny za sedací soupravou ve světle modré barvě. Další barvou je kovově šedá, která bude na sedací soupravě, květináčích a částečně i na nábytku. Doplňky budou v modré barvě.

návrh posilovny

Boční stěna posilovny je navržena jako zrcadlová, aby měl cvičící možnost kontrolovat správnost držení těla. Na stěně bude dále velká obrazovka pro možnost sledování cvičení na DVD, nebo poslechu hudby. Nižší skříňová sestava je oboustranná, ze strany posilovny k ukládání oblečení a ručníků, z druhé strany na knihy, časopisy a DVD.

A co vy? Chtěli byste také domácí posilovnu, nebo cvičíte raději kolektivně?

Obrázky a text: Petra Kolaříková, www.design-domova.cz