Téma: hospodářská budova

Stavební povolení pro zahradní domeček se komplikuje. Přes náš pozemek vedou kabely. Tyto kabely měly být podle zápisu z roku 2001 dané do chrániček, tak měl učinit majitel těch pozemků daleko od nás.

A podle původní majitelky tak také učinil, ale na vše se pak vykašlal a nezkolaudoval to. Stavební úřad chce provést místní šetření (aby nám mohl dát to vytoužené stavební povolení) a do té doby si prý máme sehnat nové vyjádření, protože toto je již přes deset let staré (Telekom ani JČE už neexistují), zdalipak majitelům těchto kabelů nevadí, když na nich stojí naše hospodářské stavení. A my nad tím s manželem dumáme a dumáme a dospěli jsme k názoru, že pokud vadí, tak proč si to nepřekopou? Na našem pozemku není zaznamenáno žádné věcné břemeno, tyto kabely nevedou k nám, tak proč se tím máme trápit? Přes náš majetek vedou kabely někoho jiného a my kvůli tomu nedostaneme stavební povolení? Myslíte, že je to možné? Brzy se to dozvíte…

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA:

Téma: zedníci & spol.

Této profesní skupině asi neporozumím. A není to tím, že mi dnes přistály dvě faktury na mém stole, to ne! Zedníci už překročili rozpočet, topenáři zatím ne. Asi zedníkům vypadla nějaká zakázka, protože se tento týden chtějí pustit jak do domu - omítání, dokončení špatně udělaných oken apod., ale také do hospodářské budovy. Najednou mají čas a místo v říjnu už by to šlo teď. Jenže se stavbou musíme počkat, protože nemáme povolení (viz předchozí odstavec). Nechceme provokovat úředníky, stačí, že po nich budeme chtít, aby si všichni vytáhli své kabely a překopali si je. ***

Malá vsuvka – naše koupelny

Tady bych vám chtěla představit naše koupelny a záchody. Tak se dívejte, jak krásně jsme si to navrhli.

koupelny králových





***

Také tento týden začíná kamnář s přípravami na kamna a pec, což mě probralo z letargie, protože do pece se bude zabudovávat sporák, varná deska, digestoř a mikrovlnka, a já si je ještě nevybrala. Musím někam zajet. Po mém průzkumu cen na internetu je jedno kam, v součtu to vyjde plus-minus autobus.

Topenář svolal ohledně geotermálního vrtu s manželem poradu, ale až na půlku srpna. Mezitím jsme ladili a ladili topná tělesa, až to zůstane tak, jak jsem chtěla na počátku. Řeknu vám, to je hřích, co chtějí za topná tělesa – rozuměj radiátory. Tedy za některá. Možná kdybychom nehleděli na výkony v kW a dívali se jen na to, jak vypadají, bylo by to vše jinak. Ale podle projektanta i topenáře by nám tam také potom mohla být zima. A protože jsme sháněli jedno super výkonné topení do obývacího prostoru, a zároveň aby nezabralo místo pro stůl i s rohovou lavicí, zjistila jsem, co si některé firmy jsou schopné za RADIÁTOR říct. Ano, stále si netisknu doma žádné bankovky, takže se držíme při zemi…

A konečně nesmíme zapomenout na okenáře, kteří by tento týden měli přivézt správně dlouhé okno, abychom zadělali díru ve štítu (tímto oknem) a měli konečně nahrubo hotovo.

Téma: zahrada

Mám za sebou první chemický postřik ve skleníku! Zmínila jsem se na pouťové zábavě a druhý den už mi tchán přivezl nějakou lahvičku. Tím to mám postříkat. Na papričkách a asi feferonkách se objevili mšice. Sice jsem dala ještě na radu kamarádky a přes noc louhovala nedopalky cigaret z popelníku u nás na balkóně a jala jsem se to druhý den nanášet na listy, ale vydržela jsem to jen chvilku. Smrděla jsem pak jak popelnice. Ovšem ten postřik mě vyhnal ze skleníku hned po aplikaci, to bylo ještě horší. Zavřela jsem dveře skleníku a snad to tam vše nechcípne.

Téma: financování

Zatím mám pořád dobrý pocit. Ale pro jistotu mám příští týden schůzku s odhadcem, aby nám provedl odhad na profinancování svěřených prostředků, abychom mohli čerpat další část hypotéky. Bude se řešit topení, a to bude pěkný ranec! Takže si alespoň vyzkouším, jak bude odhadce i banka pružná v této záležitosti.

A mezitím? Mezitím sním o tom, jak budu mít na zahradě velký strom, pod ním houpací síť, v síti já ležící spící, dítka budou běhat po zahradě a trhat jahody, muž mě bude jemně houpat a šeptat mi, jak je u nás krásně.