Jen jsme si museli přiobjednat geodeta, abychom úředníkovi dokázali, že ještě metr za plotem je náš, tudíž nemusíme dělat nějaká opatření kvůli dešťové vodě, s čímž měla problém sousedka, co má vedle nás louku, resp. stavební parcelu. Pak už to jen vše slavnostně zaneseme na stavební a můžeme začít stavět baráček traktůrku, sekačce, autu, dřívíčku a lopatkám. To, že my ještě nebydlíme, nevadí.

Téma: stavba

Tak se omítá a omítá, a tento týden máme schůzku s firmou, která by nám udělala betonové podlahy v prvním patře. Přijedou si to zaměřit. Ještě jsme rozmýšleli podlahy z anhydritu, ale to prý hrozně dlouho schne a hlavně se to podle Václava – to je náš guru přes podlahy – nehodí pod marmoleum. Také přivezli konečně to okno a už se nemusíme bát o životy našich neopatrných dětí, které tato díra ve zdi velmi lákala. Zakázka z 8.6. tohoto roku se tedy může považovat za uzavřenou, ono vyrobit takové okno není žádná legrace, tak doufám, že už nebudeme žádné NIKDY potřebovat. Na hospodářské stavení použijeme staré z domu, a to by mohlo stačit.

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA:

Zítra se chci domluvit se zedníky, kdy mám objednat věci na koupelny, jestli budou mít svoje spárovací a další potřebné věci, které byly součástí nabídky ze SIKA, ale které možná nebudou třeba. Ale už minule mi říkali, že přijedou nejdřív v říjnu, tak jsem zvědavá, jestli se nám to neposunulo.

Přišla mi nabídka na plot a terasu. Také na geotermální vrt a na konečnou fázi koupelen. A protože mi poslední dobou nebylo dobře, spousta lidí se mě začala ptát, jestli nejsem v nějakém stresu. Samozřejmě, že jsem jim říkala, že ne. No, možná mě přeci jen trochu zlobí ty nabídky a rozpočet a financování a jen si to nechci přiznat. Tímto bych mohla apelovat na svého drahého a jediného šéfa a věrného čtenáře mých článků, že výplata jednou za měsíc je přežitek!

Téma: zahrada

Podívejte, musím to začít brát seriózně a vážně. Začala jsem studovat knihu o založení zahrad, předzahrádek, velkých i malých zahrad a mám z toho hlavu jak meteorologický balon.

Kolegyně mi dávají rady, že to musím hodit na papír, načrtnout si celou zahradu, co a kde a jak. Už mám tak nějak předzahrádku naplánovanou, to je asi jedna dvacetina naší zahrady. Takže už mi zbývá jen 19 částí a budu mít hotovo. Jen nevím, jak rychle ty kytky rostou a hlavně, jestli kolem toho budu lítat jako kolem habrového plotu, tak kdy budu chodit do práce? Nebo spát?

Téma: financování

Teď už se mi nezdá tak jasné, že prodáme parcely a dostavíme za takto získané peněžní prostředky. Zřejmě budu muset oslovit stavební spořitelnu, zdali by nechtěla investovat do naší rekonstrukce, a pořád doufat, že pozemky prodáme a nějakého toho dluhu se tímto zbavíme. To by mohlo vyjít.

Téma: loučení se s létem

Tento víkend bude na našich latifundiích stanové městečko, budeme mít dámskou jízdu s děvčaty z práce, přítomnost mých mužů budeme brát jako plus. Budou se nám starat o oheň a nápoje. Pěkně se rozloučíme s prázdninami, syn pro ně plánuje noční procházku lesem, aby se děvčata z města pokochala krásami venkova i v nestandardních podmínkách. Tak uvidíme, jestli budou do tmy a z rána vykřikovat strachy „TADY JE ALE KRÁSNĚ!“