Dlouhé měsíce až celé roky bude trvat domům v záplavových oblastech, než zcela vyschnou. Při jejich rekonstrukci proto nelze použít obyčejné, běžné omítky. Vlhkost přítomná ve zdivu by totiž omítky v krátké době rozrušila natolik, že by ztratily soudržnost a opadávaly by. Při obnově domů v záplavových oblastech se proto uplatňují sanační omítky. Omítku Profisan lze nanášet i na nevysušené zdivo s vysokou vlhkostí a silným zasolením. Profisan odvádí vlhkost ze zdiva ve formě vodních par, a díky tomu i vyšší rychlostí. Sanační omítky společnosti KM BETA se uplatní také při rekonstrukcích historických objektů a v celé řadě dalších realizací. Více na www.kmb-profimix.cz.

Systém Profisan zahrnuje dvě sanační omítky, konkrétně Profisan Hrubý – OS 401 a Profisan Jemný – OS 402. Profisan Hrubý je speciální jádrová sanační odvlhčovací omítka se zrnitostí 4 mm určená pro ruční nanášení ve vnitřním i vnějším prostředí. Jde o hydrofilní omítku čili omítku schopnou vázat vodu, jejíž odvlhčovací efekt spočívá v odvodu vlhkosti ze zdiva difuzí, ve formě vodní páry. Voda ve formě vodních par díky tomu proudí podstatně vyšší rychlostí a omítka je zasolována pomaleji. Profisan Hrubý se používá jako součást odvlhčovacího systému Profisan.

Název Profisan Jemný skrývá speciální štukovou sanační vrchní omítku určenou pro ruční nanášení ve vnitřním i vnějším prostředí. Je určena pro povrchové úpravy jádrové sanační odvlhčovací omítky Profisan Hrubý a je součástí odvlhčovacího systému Profisan společnosti KM BETA.