Manžel na to reagoval prakticky okamžitě: „Letos určitě ne!“ To mám za všechnu dobrotu. Pořádně jsem se nafoukla, rozmázla to před mými rodiči, bratrem a našimi kamarády, neboť pokud můj mužíček byť jen nějaké přání na rtech naznačí, už ho má prakticky splněné. A on na mě takhle?

Druhý den mi oznámil, že neboť láskou velikou ke mně plane, zamyslel se a ty kvádry s tím ostnatým drátem odstraní, ale zřejmě až v říjnu.

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA:

Téma: pec

Po dobrání antibiotik si náš stavebník krbu a pece při pádu z lešení zlomil nohu. Takže už i odříká zakázky, naštěstí má už naše kachle a kování zaplacené a uskladněné, tak snad začátkem října bude zdráv a práce schopen, mělo by mu to zabrat týden času a pec bude stát, pak na to může navázat podlaha a pak stavba kuchyně.

Téma: hospodářská budova

Ještě jsme nezaplatili drobný poplateček tisíc korun českých, aby nám mohli konečně dát povolení pro stavbu. Tak už tam manžel byl, ale úředník neúřadoval, byť telefonicky urgoval tento nedoplatek, není ho komu zaplatit. Snad tento týden bude úřadovat. Takže někdy v říjnu by se mohlo začít stavět. Doufejme.

Téma: geotermální vrt

Vše jsem pečlivě dostudovala a přečetla všechny online články zveřejněné na webových stránkách časopisu www.dumazahrada.cz, nic nového o systému země/voda jsem si sice nepočetla, nevadí, však oni k nám jistě brzy přijedou a vyvrtají vrty, zřejmě v říjnu. Tento víkend se vyklidila jedna sklepní místnost, kde bude bydlet nějaký ten výměník nebo rozvaděč, no prostě co nám bude v baráčku teplíčko zajišťovat.

Téma: betonové podlahy

Už máme termín, kdy nám firma HŠ beton přijede vybetonovat podlahy v horním patře. Bude to v rozmezí 30.9.-4.10.2013. Prý jim to má zabrat půl dne. Zdá se, že u nás bude v říjnu tak narváno, že koordinovat to bude velmi velmi těžké.

Vypadá to totiž, že v září se nestaví, odpočívá se po náročném létě. Jenže k nám mají přijít i sádrokartonáři, a to k sobě nepůjde určitě, aby se po čerstvé betonové podlaze procházeli nožky štaflí chlapců od sádrokartonových podhledů.

Manžel ale říkal „klid, ženo, řeknu to stavbyvedoucímu, on to jistě zkoordinuje“. Ale jistě. Pokud to půjde dál ve stejném duchu jako doposud, tak se tyto práce (ačkoliv už každý slibuje, že má u nás práci na den, maximálně týden) pěkně převalí do listopadu.

Teď v říjnu se budou dělat koupelny. Už mám v plánu vše již objednat, aby to bylo v říjnu k dispozici pro obkladače. Také kuchyň začneme realizovat, aby se mohla začátkem listopadu montovat.

S manželem zajedeme do Hornbachu a ještě se mrkneme na jejich nabídku podlahových krytin, abychom pro výběr udělali maximum, protože i podlahy máme v plánu na listopad.

Téma: zahrada

Stále bloudím a nevím, kudy kam. Manžel mi začal mluvit i do rozmístění stromů a najednou mu vadí vzrostlé břízy na okraji pozemku. Já se dala se svým bratrem do zastřihávání špiček jehličnanů a jedna jedle to má za sebou, neboť se cpala do příjezdové cesty. Bohužel se k tomu přichomejtl i starší synek, a jak je zmítán stále tou samou pubertou, šmikal a šmikal, až jsme mu museli nůžky násilím odebrat. Dostal místo toho pilku, a to zvládl pěkně.

Taky už mi přišla první část objednávky od Starkla. Dostala jsem darem dvě cibulky tulipánů, tak jsem je zasadila k ostatním tulipánům, a jahody už mají také své místo v záhoně jasné. Keřík mám zatím jediný – ostružinu. Tak jsem ji skamarádila s kanadskou borůvkou a začínám ohraničovat užitnou zahradu. A nebýt těch hnusných betonových pražců, jistě by to bylo bývalo již mělo nějaký jasnější obrys.

Řeknu vám, začátek podzimu je u nás opravdu krásný.