Myli jsme dlaždičky, aby se nám to tam nepřilepilo na věky věků, ale abychom to měli krásné! Také k nám lákám odhadkyni, aby přijela obdivovat naše koupelny a krásné nové čerpadlo se změtí trubek a pomohla nám konečně dočerpat hypotéku, abychom od ledna už spláceli méně úroků, kdyby to šlo. Jenže ona je těhotná, a já se jí v létě zapomněla zeptat, na jak dlouho to má, tak snad ji seženu!

Téma: pracovní plán

Zedníci prý začnou 6.1. (když to čtete, možná tu tedy už jsou) a během ledna dokončí komplet vnitřek domu! Chápete? Najednou budeme mít koupelny a chodby. Tomu se mi nějak nechce věřit, ale zřejmě jsme jediní, kde je teplo a co dělat. Truhláři se tam opět setkají s mojí maličkostí a tentokrát už opravdu objednám kuchyň snů, elektrospotřebiče čekají div ne online, kdy kliknu a objednám je.

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA:

A světe, div se, sádrokartonáři skončili své dílo náhle ještě před Vánocemi, odevzdali klíče, a protože nemohli čekat na manžela, tak nevíme, kolik kam máme poslat, to je taky fajn. (Dodatečná poznámka: Po Vánocích faktura přišla a já jsem zatleskala, druzí v pořadí, kteří dodrželi rozpočet, dokonce jsou asi o dva tisíce levnější!) A tak se procházíme po půdě, protože tam již vedou ty schůdky, na které se tak dlouho čekalo.

Téma: světla + elektřina

Zašli jsme za sousedem, zdali by pro nás (tedy pro naše chlapečky) nevyrobil světla do jejich pokojíčků. Takové desky, do kterých se zabudují světýlka, a udělá se z toho takové světelné nebe. Prý to vypadá krásně, tak jsem moc zvědavá. A já pojedu na výlet do jedné prodejny se světly a vypínači a budu vybírat vypínače a zásuvky a asi později i nějaké ty světlonosiče, lustry apod., abychom nebyli jako někteří naši známí, kterým i po pěti letech čouhají ze stropů žárovky. Prostě jsou peníze potřeba na jiné věci a na světla už pak nezbývá. Sice se mi v té prodejně moc nelíbilo, neboť informace o cenách vypínačů – tady ty stojí kolem stovky, sto padesáti, tady už je to dražší – nějak mi to nepřišlo adekvátní. Já bych chtěla vědět přesně, kolik který spínač stojí, abych to pak mohla vynásobit a měla jasno, ne? Pak mají sedět moje cenové rozpočty!

Téma: podlaha

Tak na té se bude intenzivně pracovat a hned na začátku nového roku bude zbrusu nová podlaha v obytné místnosti. Vzorek podlahy dodán, vyzkoušen u pece a dub natural krásně ladí s tím naším domem a pecí. A my teď musíme vybrat podlahy do ostatních místností. Já bych to klidně pořídila, ale to by na mě nesměli všichni ti odborníci vždycky spustit ty jejich technické údaje a já pak začnu být nejdřív v rozpacích, pak jsem v koncích…

Téma: dveře

Ty jsme také ještě stihli poptat před svátky, a tak vím, že můj plán v rozpočtu bude opět překročen, a to o 100 %. Holt 13 kousků dveří + 2x zásuvné a jedny skleněné do naší manželské ložnice! My jsme si s manželem opravdu mysleli, že v tom pouzdře ty dveře už jsou, ale nejsou!

Dělala jsem si trochu pořádek v papírech a zjistili jsme s manželem, na kolik že nás vyšel ten zázrak, co za nás bude minimálně dvacet let topit, a my budeme bez starostí. A nebyly to veselé počty. Na začátku byla nabídka na 350 000 Kč, z toho mělo čerpadlo stát 200 000 Kč. Ale nebyl v tom započítán vrt geotermální, ten měl stát 120 000, ale stál 160 000 a pak ještě doplatek instalatérovi za trubky navíc a materiál a práci 50 000, cenu za projekt 6000, projekt na geotermální vrt 6000 a pak přijel pán od čerpadla a za kontrolu si řekl 10 000. Já to říkám manželovi pořád, že se má živit něčím jiným než záchranou lidských životů. Díky této akci (dostavbě tohoto domu) přijdu úplně o představu a cit pro hodnotu peněz.

Téma: Novoroční bilancování

Každý rok mě to popadne kolem Vánoc a do Nového roku mám hotovo. Rozjímám a bilancuji. Děkuji za všechno, co se mi v uplynulém roce stalo, a jsem vděčná. Byl to úžasný rok, plný zážitků a do mého života přišlo dost nových lidí (i v naší rodině - a to je úplně nejlepší). Tak jen doufám, že nový rok přinese hodně dobrého, špatné se v dobré obrátí co nejrychleji, já dodržím svá předsevzetí (budu sportovat, uběhnu čtvrtmaraton, nebudu věřit všem a všemu, budu věřit hlavně sobě a v sebe apod.) a naše rodina si další Vánoce užije v novém domě. Kolem bude zahrada jak ze žurnálu, na domečku i druhém domečku (hosp. budova) bude fasáda a zateplení, auta budou mít své obydlí, bude nám tam běhat pejsek a také bude mít svůj domeček. Synovi jsou čtyři. Dnes začal den přívalem otázek proč. A vydrželo mu to celý den.


Plánujete stavět vlastní dům? Chtěli byste se podělit o své zážitky v pravidelném seriálu, jako paní Králová? Budeme rádi, když nás budete kontaktovat na e-mailu cech@sanoma.cz. *** Podle něj to bude takto:

Ten náš baráček, to bude vlastně taková farma, mami, víš? No a na farmě musíš mít kravičku, ta nám bude dávat mlíčko, to já mám moc rád. Také koníčka a ten koníček bude mít hříbátko. A pejsek nemůže být sám, musí mít svého psího kamaráda. A kočičku tam budeme mít, ta bude mít dva kamarády. A postavíme jim stodolu. Aby měli kde bydlet. A proč by to tak nemělo být? A proč nechceš mít kravičku, mami? A proč nemůže pejsek spinkat se mnou v pokojíčku? A proč bude spinkat venku? A to bude mít svůj vlastní baráček?

Jenže já se bojím i slepic, takže vizi o farmě si bude muset synek splnit sám se svojí princeznou, až bude velký. Můj Král také není žádný farmář, který by hledal ženu. Už jednu má a je mu s ní krásně.