Téma: dveře

Byl u nás pán z firmy CAG zaměřit dveře. Ty, jak jsem si myslela, že budou stát 50 000,- do celého domu. A jak mi tedy opět nevyšel rozpočet. Nicméně, dveře zaměřeny, jen s jedněmi je potíž, tam se bude muset počkat, až bude i dlažba na chodbách (a ta se bude pokládat až jako úplně poslední) – dveře do sklepa, které budou mít tzv. přepad, aby jimi neunikalo teplo z obytné části do sklepa. Ty se zaměří až jako úplně poslední. Druhý den jsem jela za pánem do kanceláře, a když mě viděl, zahartusil na mě bodře: „Nebuďte odevzdaná, však už se to chýlí ke zdárnému konci!“

Téma: kuchyň a jiná truhlářská práce

Tak i to máme zaměřeno. Mám truhláře dva. Jeden dělá kuchyň a druhý mu na to bude připravovat desku z dubu. Tak jsem je seznámila a oni měřili, diskutovali a pak zase měřili. Ten od dubů bude obkládat i betonové schody ven na terasu a nad ně umisťovat třímetrový stůl, lavici a židle. To by mělo být hotovo možná do konce ledna. Ten od kuchyně – tam jsem jela ještě druhý den – kreslil linku a divil se, co vše neexistuje za sortéry do kuchyňských linek (třeba přes metr široké – a je tam v tom umístěno i šest odpadkových košů) – takže nebudeme mít ten největší!. Ale šuplík bude mít 90 cm, tak tam dáme nějakého pořádného macka na ty odpadky, ať pořád neběháme k popelnici.

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA:

A kredenc uděláme a k tomu dáme lednici bělostnou jak čerstvě padlý sníh (ale tu až později). Kuchyň bude začátkem března! Mezitím objednáme myčku, ten sortér a dřez – pošleme to všechno do truhlárny. Oni to pak na to namontují, dřevem obestaví, dub se namoří a můžeme začít vařit.

Trochu jsme se zasekli u dřezu, manžel totiž po mém několikahodinovém kouzlení u sporáku vždy myje nádobí, a tudíž do toho má co mluvit! A teď co tedy? Koupíme dvoudřez s odkapem (to má ale přes metr a zabere to půlku pultu), nebo velký dřez jeden nebo co? Já jsem našla úplně nejkrásnější dřezy na internetu, mosazné, kamenné, ale pak jsem to rozdýchala, a objednáme jeden dřez standardní, asi granitový větších rozměrů. Bez odkapu, dokoupíme k tomu takovou mřížku a kapat nádobí pak může. Konzultovala jsem to s kamarádkou Jaruškou, která mi rozmluvila dřez barvy bílé, neboť to bych se učistila, a zřejmě bude tedy tmavě hnědý. Tam nějaká ta šmouha či flek bude ladit s dubovou deskou kuchyňskou namořenou do barvy koňaku.

Téma: podlahy

Jelikož už nahoře chybí opravdu jen podlahy v pokojíčkách, musím zakoupit podlahovou krytinu na plochu 70 m². Jednu jsem našla na internetu, tak uvidíme.

Dubová podlaha se zatím sama také nepoložila, ale už odpočívá ve středu kuchyně / jídelny a na ní nějaké podložky a čekají na den D! Prý tento víkend! Jenže to se do domu nikdo nesmí ani podívat, protože bude čerstvý beton vylitý v chodbě a schnout a připravovat se na položení dlažby – což bude závěr od zedníků! Všimli jste si, že hodně používám slovo – konec, nakonec, na závěr… protože se to blíží, blíží, blíží!

Takže vezmeme vůz a vyrazíme s károu (máme půjčenou maxiobrkáru od kamaráda, když ji manžel zapřáhl za vůz, tak se rozpadla, takže ji manžel celé dopoledne svařoval) a můžeme jet nakupovat podlahy. Opět na internetu jsem nalezla velmi pěkné a líbivé podlahy jak plovoucí, tak vinylové – musíme šetřit, protože ta dubová podlaha byla krapet dražší, masiv je masiv. Ale zase když už tam bude pokládat ten dub, a bude tam mít navezený další materiál, třeba by to vyšlo vše najednou.

Okna máme umytá a vyblejskaná, dlaždice jsme drhli v koupelně a na záchodě a řeknu vám, že ty tmavé dlaždice – to je peklo! Pořád na tom máme šmouhy, tak to asi vezmu nějakou leštěnkou, protože když je to mokrý, tak to vypadá krásně.

Teď normálně přijedu do baráčku a nepotřebuju bundu, nohy mi tam nemrznou, zedníkům je fajn. A i zima vám je u nás tak krásná.