Není tomu tak, a nevypadá vůbec špatně. Masivní deska z dubu je nahrubo opracovaná a jsem zvědavá, jak se bude udržovat. Celý středový pult je maxi obrovský, i ten dřez! Tam by se mohlo koupat miminko tak do jednoho roku! Muži, slyšíš? A spousta místa na plechy s cukrovím, úložného prostoru, ani tolik nádobí nemám. Tedy myslím. Jediná závada praktického rázu musí být vyřešena, a to, že jsme zapomněli připomenout výsuvný panel na elektriku, takže budeme jen přidávat na boční panel jednu zásuvku, až budu potřebovat mixovat nebo už prostě nebudu mít sílu na ruční práci a budu potřebovat elektrický pohon na mé vaření a nebudu si chtít tahat elektriku ze špajzu nebo od sporáku.

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA:

Trochu mě rozmrzela poznámka mého muže u večerní sklenky pronesená, že ta dřezová baterie je bez kloubu a sprchy. Najela jsem na síť, abych zjistila detaily objednávky. Byla jsem si jistá, že jsem objednávala granitovou baterii se sprchou. Na faktuře byla. Manžel spálil originál krabici. Přece tam nebude všechno skladovat, ne? Za trest bude mít tu baterii (jestli náhodou zítra nezjistí, že je se sprchou a že se spletl a učinil pouze večerní provokaci!) až do smrti.

Špajz bude také pěkně řešený, jen ještě nevíme, kde to pořešíme. IKEA, truhlář, OBI, Baumax? Úložného prostoru tam bude hodně, jen musíme rozmístit mělké regály, kam složíme sklenice, mouky, vajíčka apod.

Téma: Podlahy

Hotovo, jen lišty chybí, ty se dodělají, jen co zaklapnou dveře po řemeslnících, co domontují interiérové dveře. To se má stát tento čtvrtek. Chybí prý jen jedny celoskleněné dveře, které mají dorazit tento týden, a budou se montovat zárubně a dveře bílé jako sníh.

Nahoře v pokojících se mi podlahy zas až tolik nelíbí, hlavně, že nám pořád říkali, že tam musí být tenká podlaha, já nevím, kde se stala chyba, kdo co špatně vyměřil, vylil podlahu nebo co, nicméně vznikly všude po domě výškové rozdíly mezi podlahami v pokojích a chodbách, takže všude budou přechodové lišty. Krom toho, sněhově bílá ta podlaha být neměla, ale ani ten odstín do šeda se mi úplně nezdá. Sice to odpovídá barevně zcela představám staršího syna, ale jak ten tam bude dlouho bydlet? I když mi oba synové vyhrožují, že až do smrti (mojí).

Téma: Kuna

Manžel mi oznámil, že elektrikář, když montoval anténu (my máme už i tv anténu!) na půdě, potkal kunu, která se prý u nás zahnizďuje. A protože ani můj manžel není úplný farmář, zjišťuje všudemožně, jak se kuna z domu dostane, co by jí jako znepříjemnilo žití na naší půdě (poznámka tchyně - vy tam máte i půdu?).

Téma: Internet

Starší syn Filip, skoro 15 let, prohlásil: „Tak jestli tam bude internet, už by se tam dalo žít.“ Vyslala jsem ho tedy s úkolem do O2 – zajistit internet, aby ses mohl přestěhovat s námi, chlapče. Asi nenarazil na úplně odborný personál ve značkové prodejně výše uvedeného operátora, a tak tam budu muset já a asertivně trvat na svém, že potřebuji wi-fi po celém domě s dosahem nejlépe i do lesa, kdyby šel syn náhodou na houby, aby si mohl vygůglit, co našel, kdyby zabloudil, aby trefil zpět apod. Bohužel, záliba této generace je až prazvláštní. Teď se naučil i telefonovat po Skypu. Já ten internet potřebuji také. Tak si ho budu muset zařídit, neboť mému muži je připojení, rychlost připojení a signál připojení úplně ukradený.

Zasedli jsme s mým mužem v neděli ke kalendáři a hledali termín, kdy se začneme stěhovat. Budou v našem okrese prázdniny, že by využil volna staršího syna a jeho mužných paží? Ještě přesně nevíme, bude to záležet na těch dveřích.

Téma: Koupelny

Můj manžel čte všemožné letáky, a díky tomu máme v Siku ČB u Jindříška objednané speciální tyče 1,5 metru dlouhé, které budou dělat podpěru skleněným zástěnám. Ani samotný velký Jindříšek netušil, že se tak široké dělají, ale zavolal zástupci firmy, a ten nakonec zjistil, že se opravdu dělají, že prospekt nelhal. Tím pádem se celému světu koupelen otevřela nová dimenze života, Jindříšek může kreslit sprchové kouty nejen pro vychrtlíky, ale i pro chlapy jako hora! Protože teď ví, že je to možné. Někdy (skoro vždycky) se vyplatí trvat na svém, opakovat dokola to, co si myslím, neustoupit a dotáhnout to do konce…

Nicméně, do konce měsíce se přesuneme na venkov. Starší syn všude vypráví, že bude jezdit autobusem (my se s manželem na sebe vždy jen podíváme, nevěříme tomu!). Tento víkend bude úklidová brigáda. A protože má být krásné počasí, asi už zase něco zasadíme, aby tam bylo ještě krásněji.