Sklep se bude stěhovat až dnes, zavelel manžel. Má k tomu dva šikovné pomocníky (kteří mají velikonoční prázdniny), své vlastní syny, já se, bohužel, nemohu zúčastnit, neboť MUSÍM pracovat. Otočili se jen dvakrát a máme to přestěhované, to je paráda. Kluci mohou prohánět kola a koloběžky, takže se jim lépe spinká.

Téma: Příroda

Byla jsem se projít. Ano, vyšla jsem za bránu našeho pozemku (kterou pořád zavíráme ze strachu před divou zvěří) a šla s malým ven do lesa. Bylo to v neděli odpoledne, skoro navečer, a bylo mi z toho dobře. Po nastěhování na mě padl splín, protože je pořád co dodělávat, uklízet a přesouvat, a venku přitom bylo tak krásně. Jen jsme vyšli a byli jsme v lese, všude borůvčí a jahodníky. To bude úroda. Náš malý synek si myslí, že budeme jezdit na borůvky s valníkem, kolik toho bude. On ještě na borůvkách nikdy nebyl. Starší synek také na borůvkách nikdy nebyl a já myslím, že je to škoda. Když si vzpomínám na své dětství, jak jsme vždy celá rodina vyrazili do lesa, a dokud jsme neměli naplněné bandasky, nešlo se domů. Musím tedy najít synům vhodné plechové bandasky. Protože borůvkové koláče a knedlíky – to prostě patří k létu!


VŠECHNY PŘEDCHOZÍ DÍLY, KTERÉ SE VĚNUJÍ REKONSTRUKCI PŘED NASTĚHOVÁNÍM, NAJDETE ZDE ***

Nebo celá rodina chodila na houby, udělali jsme dle pokynů mého otce rojnici a hledali jsme houby. Jojo, něco z toho mého úžasného dětství na Šumavě mi v hlavě zůstalo. Myslím, že nezopakovat to na svých dětech by byla věčná škoda. A ten venkov si z výšky svého pokojíku nemohou užít plnými doušky.

Jsem ráda, že jsem v zahradničení nijak významně nepokročila, neboť opět sněžilo. Hrách už se začal klubat – my budeme mít letos hodně hrachu, asi ho budu prodávat na trhu, protože jsem neuhlídala babičky, které náš malý přesvědčil, že se musí zasít všechny ty pytlíky hrášku najednou. Také dýně Hokkaidó nám vyrašila, je ze semínek námi snědené dýně, jsem zvědavá na úrodu. Vloni jsem ji omylem přerušila zatáhnutím za šlahoun a bylo po dýni. Letos budu mít dýňové minipolíčko. Ještě mi chybí zasadit cuketu a rajčata. To ale musí začít jaro.

Téma: Fasáda

Začínají sem chodit firmy a jednotlivci, kteří nám budou zhotovovat zateplení domu a fasády. Jsem zvědavá na cenové rozpětí, a doufám, že zase nebude to nejdražší pro nás nejlepší. Snad budeme mít tentokrát lepší ruku při volbě partnera.

Jakou dáme barvu fasády? Světlejší, odpověděl muž. Tím mi výrazně pomohl.

Ale vím určitě, že to bude krásné, jako vše kolem nás, u nás na Mlakách.