Balkon bude, terasa bude a také fasádníci přijedou a zrovna to vyjde tak, že muž můj bude na rekondičním pobytu, a tak si asi vyndám houpačku na střed zahrady, a s notebookem na klíně, s kávou na stolečku a mobilem u ruky budu koordinovat celý vesmír, aby to klaplo. Čas od času smočím nožku v nafukovacím bazénu a polezu všem těm mužům na nervy, jak se tam budu opalovat.

Prý to bude trvat celé asi měsíc a pak to bude krásné. Jsem na to moc zvědavá. Ale už u nás byl náklaďák a odvezl fůru bordelu. Člověk by neřekl, jak taková maličkost změní tvář zahrady a domu. VŠECHNY PŘEDCHOZÍ DÍLY, KTERÉ SE VĚNUJÍ REKONSTRUKCI PŘED NASTĚHOVÁNÍM, NAJDETE ZDE Hada už jsem neviděla, prý bydlí v lesíku, dokonce snad několik. Já to nechápu, u nás je takový kravál! Synek dostal k narozeninám bagr, traktor s návěsem už také opustil dům a stala se z něj venkovní hračka, pořád tam pobíhá a pořvává, do toho ten starší ho neustále vychovává, takže je to tam jak na pouti. Nedejbože, že ti dva vyrazí na obecní hřiště skákat na trampolínu. VŽDY se vrátí s ukrutným řevem. Sice mi tuhle jedna sousedka vyprávěla, že náš starší synek je úžasná chůva a organizuje a diriguje chod a skákání na trampolíně, že by i manažer koncernu záviděl. Ale já se tomu trochu zdráhám uvěřit. Počkám si, až se vrátí z výměnného pobytu, a půjdu se na ně mrknout, co tam před celou vsí předvádí.

Zahrada se zdá býti stabilizovaná, až na to, že synek viděl muže s postřikem (ale ano, už mám zakoupenou fólii a likviduje se postřikem plevel) a vzal opalovací krém a také se toho ujal. Ještě, že vzal ochranný faktor 50 a kytky jsou tak chráněny mnohem lépe než po roundupu.

Budu potřebovat minimálně jednu tatru zeminy, potřebuji další zeleninový záhon, vysypala jsem nějaká stará semínka ve skleníku a rostou mi tam: červená řepa, další rajčata, cibule apod. No a já to nemám kam přesadit. A takové carpaccio z červené řepy se hodí. Saláty jsem odnesla i se slimáky na nový kompost, ať si to tam užijou, ponechala jsem si jich jen pár (snad jen salátů a ne slimáků), tak uvidíme. Těším se na první rajčátka, jahůdky, hrášek, papriky... Už jsem musela stříkat i mšice ve skleníku, tzn. že inkriminovaná rostlina všem mšicím asi nesmrdí.

Po dvou letech se mi rozbila pračka. Již jsem zmiňovala nepořádek v pracovně. Nyní mám na zemi doklady za posledních deset let, co jsme kde koupili. Hledala jsem dlouho. Nakonec doklad k pračce měl manžel někde dole ve svých sklepních komorách. Naštěstí jsme si prodlužovali záruku na 8 let, takže nám vymění buben a bude to zase prát a já budu bělit prádlo na zahradě, kterou se mi stále nedaří zmenšit. Nicméně úklid a organizace pracovny zdá se nevyhnutelná.

Tuto neděli bude na zahradě big party, tak snad to vyžene všechny hady a odnesou si své baťůžky daleko od nás. Synek slaví 5. narozeniny, bude se bagrovat, i dort bude bagr. Je to krásné, že to u nás doma synek tolik miluje, horší je to každé ráno, kdy mě přesvědčuje o tom, že je tak servaný, že do školky nemůže, ještě s tím strašným kašlem, celou dobu že tam prý zívá, no a pak pláče a padají mu slzy jak hrách, když ho nechávám na tři hodiny si hrát ve školce. Jsem zvědavá, co bude dělat po prázdninách, kdy už do školky musí povinně.

A další party plánujeme na srpen, kdy tam bude takový malý czechtek. Oslavíme kolaudaci domu, narozeniny dopředu i dozadu a prostě se pomějeme, břicha nacpeme a pivečko popijeme. Datum dám ještě vědět, abyste mohli přijet šicí zdaleka i zblízka a rozhlédli se u nás a věděli, že je u nás opravdu krásně a lidé dobří.