V lese jsem strávila tři hodiny s naším malým synem a sestrou Štěpánkou. Trhali jsme a trhali, borůvky byly moc malinké a museli jsme je opravdu hledat, přidávali jsme k tomu maliny, to bylo rychlejší. Malý po dvou hodinách začal zlobit, co natrhal, okamžitě snědl a ještě jsem mu musela sypat do jeho hrníčku to moje, aby měl co jíst. VŠECHNY PŘEDCHOZÍ DÍLY, KTERÉ SE VĚNUJÍ REKONSTRUKCI PŘED NASTĚHOVÁNÍM, NAJDETE ZDE A pak jsme zadělali na knedlíky a kynuté lívance. Knedlíky jsme naplnili tou lesní směsí a pak zbytek rozvařili na hustou kaši na lívance (žahour). To byla taková ňamka. Mezitím jsem sestru zachránila od jednoho klíštěte ve výstřihu a ona mě, neboť mi jedno lezlo ve vlasech. A jak to pak komentoval náš malý Willie, když to vyprávěl tatínkovi: „Maminka nebyla moc statečná“! Já prostě hmyz lezoucí po sobě nesnáším, jsem z toho mírně vyšinutá, asi nějaký pozůstatek z dětství.

Téma: Stavba

Tak baráček vypadá čím dál tím lépe, už má okapy ze všech stran, ty nové září do dálky. Také okenní parapety jsou připevněny a z jižní strany je již fasáda hotová a lešení sundáno. Až na to, že natřené dřevo nemá všude stejnou barvu, tak je to pěkný dům. Pojedu zase za Jindříškem do SIKA, potřebuji dlažbu na schody u vchodu do domu. A já myslela, že už jsme se rozešli, a přitom náš vztah pokračuje. A ještě ho musím přemluvit, aby trénoval běh a přihlásil se na Královský maraton města Písku.

Rekonstrukce domu online

Do konce tohoto týdne bude hotová fasáda a pak se začnou dělat už drobné venkovní úpravy, jako právě ty schody, bude se opravovat terasa, nová izolace a beton. Pak asi skončíme, protože rozpočet je napjatý, že už asi praskne. Tedy ještě dáme ty sítě do oken, o vztahu k hmyzu jsem psala již výše. I když se musím pochválit, že jsem se moc zlepšila. V domě se potuluje poměrně dost pavouků, ve sklepě jsou fakt macatý. A já kolem nich normálně projdu, ani záchranáře (manžela) nevolám, ani syna (ten mladší i starší je přede mnou berou do ruky a pak je nosí ven), jen krapet rychleji odejdu. Příští týden budou sítě a jistojistě se zlepší i tento problém.

Téma: Zahrada

Tatínek se nedal zastrašit nedostatkem mulčovací kůry ani zeminy, a hned jak můj muž strhnul betonové pražce z původního plotu, počal realizovat květinové záhony. Já to jen usměrňuji, a vysvětluji, že ty kytky se prostě hrozně rozrůstají, což i viděl na spermii (tento název už záhonu u ohromného šutru zůstal), protože tam je teď ohromná džungle. Květiny, které jsem tam zasadila a některé stále nevím, jak se jmenují, bohyšku si pletu s tou kytkou od h, jak jich je strašně druhů, tak se to tam změnilo v opravdový venkovský záhon. Tak jsme to zase trochu rozsadili. Sousedka se mi směje. No jo, já to ale budu jednou taky umět. A když ne, zasadím všude brambory a květák, to také pěkně kvete.

Ve skleníku už je to opět džungle, moc jsem se z minulého roku nepoučila, letos mám mimořádně hodně rajčat, dokonce i venku na záhonech. Ale zakoupila jsem od svého klienta spoustu olivového oleje přímo z Itálie, takže rajčata, mozzarella a bazalka – není v létě nic lepšího. No a pak budu sbírat cuketové recepty, protože to také vypadá dobře. Jen mi dělá starosti dýně, všechny plody zatím vždy shnily, to jsem smutná. I okurky ve skleníku hnijí. Jak říká můj tatínek i maminka, příště je musím zasadit dále od sebe. Akorát, že tyto okurky sázeli oni.

Řeknu vám, léto je u nás opravdu krásné a lidé stále dobří.