Momentálně se u nás staví skalka na bylinky, sama se tedy nestaví, dře na tom hlavně můj tatíček. A skalka se opravdu povedla. Dokonce i moje milovaná sousedka, kterou nemohu jmenovat pod pohrůžkou násilné smrti, řekla, že jsme ji opravdu mile překvapili. No není to krása? A ještě to trochu poladíme, necháme rozkvést, aby to nebyla jen samá bylinka nebo tráva.

Řeknu vám ale jedno, ta zahrada sežere veškerý volný čas, a ten já skoro žádný nemám. Celou neděli jsem okopávala záhonky se zeleninou, mulčovala čerstvě posekanou trávou dýňové pole a další zeleninu. Mezitím mi nohy poštípala všechna hovada, která se vyskytovala v okolí, takže teď vypadám jak správné venkovské děvče. Jak napadená pozdními neštovicemi…

Milé překvapení

Ozvala se mi fanynka. Už jen to, že mám fanynku, která sleduje mé články od začátku, mě velmi potěšilo. Ale že mi ještě i nabídla pomoc, si představte.

Její mail zněl nějak takto:

Sleduji vás od začátku a fandím vám. Chci nabídnout pomoc s plánováním zahrady. Mám koníčka - program, ve kterém lze zahradu naplánovat a ukázat si to v podobě vizualizací. Pošlu nějaké ukázky. Ozvěte se na mail.

Takže jsem se ozvala, je to moc milá paní, která ode mě chce spoustu údajů o zahradě, metry, světové strany, co už tam máme, co bychom tam chtěli mít a další údaje. A já se k tomu musím jen dostat, namalovat, naskenovat a poslat. Ale určitě jejích služeb využiji a pak vám to tady předvedu, jak vizualizaci počítačovou, tak potom realizaci skutečnou.

rekonstrukce domu online

Ale nejdřív bude zátěžová zkouška zahrady, domu a okolí (taktéž sousedské snášenlivosti), neboť v sobotu se u nás bude hodovat a slavit. Jsem moc moc zvědavá na to, jak si naši přátelé budou navzájem rozumět, někteří se nikdy neviděli, někteří se znají blíže či vzdáleněji, ale všichni mají místo v naší rodině a srdcích. Začínám být sentimentální a patetická, a to nejsou Vánoce. Obvykle se mi to stává pouze jednou, maximálně dvakrát do roka.

Příště bude tedy reportáž ze zahradní party, a pak se začneme věnovat projektování zahrady.

Teď mě nutí město Písek do projektování maratonu, s čímž jsem nepočítala, ale překážky jsou pro mě výzvou, nějak se mi to nechce zabalit, takže se pěkně registrujte, protože se rozpočet maratonu navyšuje o cca 15000,- www.kmmp.cz – díky za podporu! VŠECHNY PŘEDCHOZÍ DÍLY, KTERÉ SE VĚNUJÍ REKONSTRUKCI PŘED NASTĚHOVÁNÍM, NAJDETE ZDE Ještě že je u nás tak krásně a lidé dobří, nabíjí mě to energií. I když večer vypadáme s manželem hodně podobně – díváme se do stěny a každý třímáme sklenku vína (máme výborného dodavatele, který nás navykl alkoholu každý večer, neboť víno od něj je prostě skvělé, resp. jak říká on - je z Moravy - víno je pěkné - můžete si u něj také objednat a stanete se závislými na sklence dobrého vína každý den – Sklépek u Kudly).