Sice jsme to hned po dvou dnech odhrnuli, prolili vodou, odstřihli zaschlé větvičky, uvidíme, jestli se stromek vzpamatuje. Říká se, že se chybami člověk učí. Tato chyba mě ale opravdu moc mrzí.

Sobotní nejlepší oslava široko daleko

V sobotu u nás bylo tak krásně a přijeli samí dobří lidé, ta koncentrace krásy a dobré nálady na mě měla pozitivní vliv a budu na to vzpomínat (doufám, že nejen já) opravdu dlouho. Ráda bych z toho udělala tradici. Prostě druhý víkend v srpnu se paří u Králů, a lidi si to budou zakreslovat tučným písmem do svých rodinných a pracovních diářů už v lednu, aby o to nepřišli.

Jídla i pití bylo dost, vlastně toho bylo tolik, že jsme to dojídali z cateringové místnosti (sklepa) celou neděli a pak ještě celý týden po oslavě. Ale na oslavě je lepší, když jídlo zbyde, než když dojde. Já jsem dobroty začala ochutnávat až o půlnoci, protože do té doby jsem jedla jen ovoce z bowle, takže jsem měla skvělou náladu, žádný hlad a ráno rychlejší krok na WC. VŠECHNY PŘEDCHOZÍ DÍLY, KTERÉ SE VĚNUJÍ REKONSTRUKCI PŘED NASTĚHOVÁNÍM, NAJDETE ZDE Měli jsme luxusní uzené pstruhy v rybníčku vylovené a s láskou vyuzené od mojí milované sestřenky. Ty jsem ochutnala až druhý den, kdy mi vyhládlo po tom výše uvedeném ovoci. Další a další dobroty, mnozí hosté přispěli svým kulinářským uměním, moc děkujeme, bylo to prostě úžasné.

Náš dům touto zátěžovou zkouškou prošel bez úhony, prohlídky se konaly nejen v celou, ale prostě, když se skupina návštěvníků dožadovala vstupu, procházeli jsme domem. Všichni se chovali slušně, nekritizovali a poznámky typu: „jé, ty máš v šatně i butik“ nebo „ten kuchyňský pult má správně nastavenou výšku na dělání čehokoliv“ nám přišly vtipné, možná ta bowle bude dobrá i při jednání s úřady při kolaudaci. Kritiku jsme neslyšeli, nápady na zlepšení nebo předělání také ne.

Dlažba na schody bude

Dnes mi volal Jindříšek ze Sika, že už nám dorazila dlažba i schodnice na vydláždění vstupu do domu, tak to se i ten nový květináč bude vyjímat u vchodových dveří mnohem více. Přeci jen beton je beton… a kytky mu sice sluší, leč to není úplně ono. A to znamená, že se bude dál budovat. Začalo pršet a my nutně musíme zastřešit a vydláždit nebo jiným povrchem vylepšit terasu. Září bude pracovní, čekají nás opět venkovní úpravy, chodníky a příjezdová cesta a možná doděláme i tu garáž. Mně by se líbily i solární panely, abychom byli naprostou nezávislou jednotkou, protože člověk nikdy neví, jak dopadnou volby. Ale na ty už asi nezbyde, sponzory už hledám pouze na www.kmmp.cz!

A také se bude budovat, tedy nejdříve plánovat zahrada.

Zahrada

Na party stan je naše zahrada úplně úžasná, dalo se na ní nejen koupat v bazénu (myslím, že v některém okamžiku v něm bylo víc než povolený počet dětí), hrát fotbal v několika skupinách, házet frisbee, posedávat s pivem u ohně, prostě cokoliv, klidně by tam mohlo být ještě jednou tolik lidí a nikdo by to nepoznal. Jen já bych asi musela cateringovou skupinu rozšířit o několik členek. Moc děkuji sestře, skoro sestře a sestře mého muže, kdyby děvčat nebylo, hostina by se nezdařila. Díky holky, příští rok s vámi zase počítám!

Teď už ze zahrady udělat tu bezúdržbovou nádheru, kterou stačí jednou týdně projít, pokochat se krásou květů, sebrat plody a zase tradá domů nebo na terasu. Teď je to tak, že se jdu projít, pak potřebuji vozík, rukavice a za hodinu odvážím bodláčí a další přebytečný plevel, ať se zastavím, kde se zastavím. Do toho se zdá, že náš habrový plot chytil nějakou houbovou plíseň, či co, takže budeme nuceni stříkat chemikálií, mulčovat znovu, aby to pořád tolik neprorůstalo bodláčím a přesličkou, prostě je to nekonečný příběh. Už jsem napsala své dobrovolnici – fanynce, jak bych si představovala naši zahradu, uvidíme, co ji napadne, dost na ni spoléhám! Hlavně si od toho slibuji, že vše udělám podle plánu, a pak si konečně na zahradě lehnu s drinkem. To přece nemůže být jen ve filmech!

Zdravím vás všechny z místa, kde všichni viděli a přiznali, že je opravdu krásně a lidé dobří.