Spory moc nevedeme, to ne. Stačí říct, já se o tom už nehodlám bavit, a je to. Prostě a jasně – oba dva chceme mít dům i garáž dostavěné, chodníky položené, terasu obloženou, nějaké to zastřešení terasy, elektrické otevírání vrat do dvora, vrata do garáže (už máme i rozpočet – ach jo!) a také dveře do dílny v garáži.

Každopádně, nyní se začne s dílnou v garáži. Zedníci někde staví dům a teď bude dost pršet, takže štukovat zdi a připravovat betony na podlahy u nás půjde dobře. Celá garáž včetně fasády a vrat a dveří vyjde ještě minimálně na 150 tisíc. Je mi z toho úplně špatně, jenže naše autíčka a zahradní technika a traktůrek a sekačka a zahradní nářadí a další a další věci si prostě nějaký ten komfort zaslouží.

Během října dořešíme zbytek. Terasu něčím obložíme a druhou část (terasa není jen těch 15 m², ale pak ještě další kousek se schody, asi 10 m²) tu asi vydláždíme a schody k tomu obložíme stejně jako vchodovou část. To ještě uvidíme. VŠECHNY PŘEDCHOZÍ DÍLY, KTERÉ SE VĚNUJÍ REKONSTRUKCI PŘED NASTĚHOVÁNÍM, NAJDETE ZDE S manželem máme každý jiný názor na zastřešení terasy, manžel chce vyjížděcí markýzu a já dřevěnou markýzu navazující na zábradlí… Ještě uvidíme, kdo si prosadí svůj názor, ona asi rozhodne cena. Obě řešení jsou poměrně drahá, markýza se zasune a schová. Uvidíme.

U příjezdové cesty také došlo k neshodě, neboť manžel chce před garáží zámkovou dlažbu, já myslela, že to celé jen něčím vysypeme a zpevníme. Neboť ten plac před garáží je opravdu veliký a vydláždit ho zámkovou dlažbou bude opět zásah do rozpočtu. Jenže manžel si myslí, že to vysypání neztvrdne natolik, abychom to při najíždění do garáže neshrnovali. Ach jo, je to boj!

Teď nás ale čekají úplně jiné věci, na které se plně soustředí má mysl. V sobotu je maraton, co organizuji. Hned poté přijede synovi na výměnný pobyt kamarád z Německa a pak jde syn poprvé do tanečních. Můj malý chlapeček má svůj první oblek a bude se učit společenskému chování. Já tomu budu přihlížet s ostatními rodiči, možná se slzou v oku. Utíká ten život…

No a pak ta zahrada! Už se docela těším, až bude říjen, a já začnu vše likvidovat. Jak není úplně slunečno, chytá vše plíseň a já si myslím, že mrazík tomu dost pomůže. Krom toho, mladší synek už píše netrpělivě Ježíškovi. Na Vánoce se opravdu těším, protože u nás budou krásné a všude kolem budou dobří lidé!