Nevadí, zvládli jsme to vše, nakoupili jsme podle seznamu, hodně položek jsme operativně změnili na místě a hned první večer jsme zjistili, že ta ručně připsaná položka na seznamu, co jsem nevěděla, co je, a tak jsme ji ve skladu IKEA nevyzvedli, byl středový nosník nezbytný pro složení postele našeho drahého synka. A on se tak těšil.

I zželelo se mi synka a druhý den jsem opět vyrazila už s mnohem menším seznamem do velké Prahy, abych mu splnila sen o velké bílé posteli, kterou má jen sám pro sebe. A že si ji hned večer složil a pak se na ní rozvalil a na jednom polštářku ustlal i své plyšové veverce.

Teď to ale bude zase fičák! Výběrové řízení na dodavatele vrat a pohonů na vrata a dveří do dílny jsme ukončili a vybrali jsme jako dodavatele opět firmu, která dodávala již žaluzie, sítě na okna do celého domu, prostě osvědčeného dodavatele. Oni měli nejlepší cenu a dosud jsme s nimi byli opravdu spokojeni, tak proč to měnit.

Podle plánu (haha!) bychom měli mít budovu garáže nahozenou, zevnitř i zvenčí, a s novou podlahou za 2 týdny. Mě teď mnohem více zajímá, kdy už nebudu muset obíhat trávou, abych si otevřela vrata – vjezd na dvůr. Na to se moc moc moc těším, až budu třímat dálkové ovládání, a to budu už při míjení značky Mlaka otevírat dveře, aby rodina věděla, že maminka už jede.

PŘEDCHOZÍ DÍLY, KTERÉ SE VĚNUJÍ REKONSTRUKCI PŘED NASTĚHOVÁNÍM, NAJDETE ZDE

Také to bude chtít nějak opravit tu terasu, kterou jsme letos opravdu moc nevyužili, zvlášť od té doby, co je na ní ten lepkavý modrý povrch, který se nějak nepovedl. Nevím, co s tím mají stavebníci v plánu, na jaře už na ní ale chci pít kafíčko a slunit se, protože není nad čerstvé pigmentové skvrny.

Při plánování zahrady jsme s mojí sousedkou, která vaří stále skvělou kávu, peče výborné moučníky a pořád ji nemohu zmiňovat pod pohrůžkou násilné smrti, došly k nějakému konceptu. Křáky (=křovíčka) jsme dostali při rušení / změně jiné zahrady, což se moc hodí. Teď musím jen donutit muže, aby mi shrnul drn trávy, já to pak už nějak dodělám, samozřejmě pod dohledem přísné sousedky, aby nebyla nešťastná, až na to bude koukat z okna, že? Vypadá to, že tuto sobotu se nebudu nudit a opět se nevyválím na gauči ani nikde jinde, prostě jen práce a nic než práce.

Tak co je úplně nejlepší ze všeho na světě, že máme termín kolaudace. 29.10.2014 přijde úředník, já mu uvařím mé výborné instantní kafe, nějakým moučníkem navoním kuchyni a dostaneme adresu.

A možná u nás bude už uklizeno, protože mému muži se splní sen, a zakoupíme mu robotický vysavač (zajímavé bylo sbírat zkušenosti lidí, kteří ho mají nebo měli – buď ho milujete, nebo nenávidíte), který bude neúnavně jezdit po bytě, vysávat a uklízet. Já si zase splním sen o komfortu sušičkou. Čeká nás prostě nová úroveň života. Takže co mi chybí ke štěstí, je vyrovnat genderové rozdíly v naší domácnosti, což se mnou je ochotný řešit akorát nejmladší člen, který by uvítal jak holčičku, tak fenku, je mu to v zásadě jedno. A ten nejstarší, ten by jen trénoval.

Podzim je na Mlakách krásný a barevný a lidé stále dobří :-)

P.S. Titulní fotku jsme tentokrát vzali z Google Maps. Takhle je doposud vedený dům Králových v jejich databázi. Tak snad sem zase zanedlouho zavítá jejich auto a celou tu nádhernou rekonstrukci zvěční i na tak důležitém médiu, jako je Google. Redakce