S okny FAKRO pro renovaci nemusíte zasahovat do stávajícího ostění – výměna je snadná, rychlá, čistá. Naše okna zastoupí i okna jiných výrobců. Užijte si krásné a prosluněné podkroví!

Už celá desetiletí jsou po celém světě do střech montována střešní okna. Během této doby stárnou a ztrácejí svou funkčnost. Starší okna se konstrukčně liší od aktuálně vyráběných střešních oken, a také z hlediska své energetické úspornosti a bezpečnosti. Navíc stará okna již nemusí splňovat požadavky zákazníků jak vzhledově, tak esteticky. S ohledem na životní prostředí byly po roce 2000 stanoveny předpisy týkající se termiky budov, které určují minimální normy pro střešní okna. Nechtěné ztráty drahé tepelné energie, nevyhovující zabezpečení proti vloupání nebo nevhodné estetické vlastnosti – to jsou argumenty hovořící pro výměnu starých střešních oken za nová.

Společnost FAKRO rozšířila svou produktovou řadu o střešní okna určená pro renovaci, která mají tu výhodu, že se během výměny střešních oken nemusí zasahovat do stávajícího ostění.

Střešní okna na výměnu mohou být vyrobena ze dřeva - okna „RE“, nebo z plastu - okna „RF“. Dřevěná okna jsou kromě standardní verze s transparentním akrylátovým lakem dostupná rovněž ve verzi s bílým polyuretanovým nátěrem. Co se týče způsobu otevírání, dřevěná okna mohou být jak kyvná, tak i výklopně-kyvná. Plastová okna se vyrábí pouze kyvná, a to v bílém provedení a v dekoru zlatý dub nebo borovice. Okna na výměnu mohou být vybavena dvojskly nebo trojskly.

Standardně jsou okna na výměnu „RE“ vybavena automatickou ventilační klapkou V40P v horní části okenního křídla, systémem topSafe a klikou v dolní části okna.

Okna na výměnu „RF“ jsou standardně vybavena ventilační klapkou V35 v horní části okenního křídla, systémem topSafe a klikou v dolní části okna.

Střešní okna na výměnu FAKRO mohou zastoupit i okna jiných výrobců.

Nové střešní okno lze namontovat přesně na tom místě, na kterém bylo namontováno staré okno. Díky tomu celé vnitřní ostění zůstane neporušeno. Výhodou tohoto řešení je možnost ponechání starého obložení interiéru a omezení nákladů na výměnu střešních oken. Kompletní výměna oken proběhne tedy snadno a rychle, a navíc bez velkého nepořádku a všudypřítomného prachu.

Okna na výměnu lze vybavit vnitřními i vnějšími doplňky z široké nabídky výrobce.