Zabezpečení domu

Dveře se dají pojistit dobrými zámky, ale co okna? Můžete pochopitelně nainstalovat bezpečnostní mříž, ale nepřipadali byste si pak doma jako ve vězení? Zajímavou volbou jsou předokenní rolety. Ty totiž nefungují pouze jako stínění, ale jejich pevné lamely slouží jako bezpečnostní prvek. Přečtěte si, jaké jsou výhody rolet.

  • Předokenní rolety poskytují primárně ochranu před příliš ostrým sluncem. Jsou velmi kvalitní stínicí technikou především pro úplné zatemnění.
  • Designově dodávají vašemu příbytku moderní vzhled a díky barevné variabilitě se nestanou rušivým elementem domu nebo bytu.
  • Chrání okna před nepříznivými povětrnostními podmínkami, jako je vítr, déšť, sníh apod.
  • Pevné lamely rolet VÝRAZNĚ ztíží přístup případnému narušiteli.

Jako byste byli doma

Bezpečnostní mříže jen tak z oken nesundáte a máte je nasazené, ať už jste doma, nebo ne. Rolety průběžně stahujete a vytahujete podle potřeby, a tak je i zvenku poznat, že je dům obývaný. V případě, že zvolíte rolety a k nim přidáte motorické ovládání, můžete tento dojem vytvořit, i když budete na dovolené. Automatické ovládání totiž zvedá a spouští rolety tak, jako byste byli doma. Zloděj, který by si případně váš dům vyhlídnul a zpozoroval, že se rolety pohnuly, by si tak svoji návštěvu mohl rozmyslet.

Pokud by se zloděj pokoušel dostat dovnitř v době otevřených okenic, ani to není problém. Celý systém můžete vybavit detektorem otřesu. Pokud by ucítil, že se někdo dobývá skrz okno, automaticky by roletu zatáhl. Je to tedy velmi efektivní a aktivní ochrana oken.

Jaká je cena

Velikost plochy, způsob ovládání, barevné provedení… To jsou faktory, které ovlivňují cenu. Rolety, sloužící jako vynikající stínicí prostředek i jako prvek výrazně zvyšující bezpečnost, můžete najít v nabídce značky Minirol, kterou vyrábí společnost Building Plastics z Velké Bíteše. Jejich odborníci vám zdarma zpracují cenovou nabídku, dobře poradí a odpoví na vaše otázky.