Tvar a barevnost střešních tašek bude zřejmě u většiny z nás hrát prim. Střecha by měla tvořit s architekturou domu harmonický celek. Střechám sluší klasika, která je nadčasová a vychází z naší stavitelské tradice.

Hlavně s odolným povrchem!

Největší vliv na ochrannou funkci střechy má povrchová úprava střešní krytiny. Vždyť střecha musí odolávat v průběhu své životnosti extrémním povětrnostním vlivům a teplotním výkyvům. Nejnovější trend v technologii výroby střešních krytin představují betonové tašky s povrchovou úpravou STAR a Protector PLUS od společnosti BRAMAC.

Zatímco povrch standardních tašek tvoří pouze několik vrstev barvy, u těchto tašek je navíc aplikována vrstva vysoce probarveného jemnozrnného betonu, která zaplní všechny nerovnosti a vytvoří dokonale hladký povrch. Toto vše zvyšuje ochrannou schopnost krytiny před usazováním mechů, nečistot a řas a zajišťuje dlouhodobou stabilitu její původní barevnosti. Betonové tašky s technologií STAR mají navíc do povrchu integrované speciální pigmenty, které odrážejí část infračerveného záření, a tím omezují přehřívání střechy a podkroví.

Proč systémová řešení?

Střechu dnes netvoří pouze položená krytina, ale její součástí je ucelený systém střešních doplňků a střešního příslušenství, jako je nadkrokevní tepelná izolace, solární kolektory nebo okapový systém. Všechny komponenty by do sebe měly dokonale zapadat a tvořit jeden funkční celek. Osvědčení výrobci střešní krytiny jsou schopni dodat kompletní střešní systém bez „alternativních“ řešení, která mohou být problematická právě kvůli, byť nepatrným, rozdílům u jednotlivých komponentů. BRAMAC, který je lídrem trhu ve výrobě betonových tašek, má v nabídce ucelené řešení střešního pláště pod názvem Inteligentní střešní systém BMI BRAMAC.

Díky kompletní dodávce od jednoho dodavatele zákazník může získat plnou záruku na kvalitu materiálu a funkčnost střešního pláště. BRAMAC dává třicetiletou záruku na kvalitu všech nabízených typů krytin. Kromě toho ale zákazníci mohou získat dle vybraného příslušenství i 10 nebo 15letou záruku na funkčnost celého střešního systému. Výrobce je součástí silné nadnárodní společnosti BMI Group, která je evropským lídrem ve výrobě střešních systémů, střešního příslušenství a hydroizolací. Díky zázemí globálního hráče využívá know-how z celého světa a podílí se na nejmodernějším technologickém vývoji, testování výrobků a inovacích.

Tip na závěr

A který z výrobků na trhu se vyznačuje vynikajícím poměrem užitných vlastností a ceny? Takové parametry splňuje betonová střešní taška Classic Protector PLUS, která má velmi elegantní a nadčasový profil, inspirovaný středoevropskou architektonickou tradicí. Především ale disponuje vysoce odolným povrchem Protector PLUS, který vám zajistí na dlouhá léta bezproblémový provoz střechy a dá vám pocit bezpečí.