Skromný byt se skládá ze samostatné kuchyňky, koupelny a pokoje o rozměrech 3x3 m. Kromě neuvěřitelně stísněné dispozice byl navíc v žalostném stavu, takže rekonstrukce se musela vzít doslova od podlahy. Největší výzvou však pro designérku bylo, vytvořit z malého pokoje obývák, ložnici i jídelnu v jednom.

Skládací postel s úložným prostorem bychom tu asi všichni čekali. Lili Giacobino má však pro návštěvy také řadu překvapení. Za každými dvířky se skrývá něco zajímavého a nečekaného. Třeba pracovní stolek s lampičkou, žehlicí prkno nebo nejmenší pračka, co jen na trhu existuje. Vtipnou iluzí je pak nástěnka s fotografiemi, která se po sklopení promění v jídelní stůl.

Řadu vychytávek, jež šetří místo, využila designérka také v kuchyňce. Ze spodní strany horní skříňky se dá například sklopit držák na nože, odkapávač nezabírá místo vedle dřezu, ale visí nad ním, díky baterii s ohřevem vody na 100 °C není třeba rychlovarné konvice a pro pečení i ohřev jídla slouží trouba kombinovaná s mikrovlnkou.

„Chtěla bych, aby tenhle byt vyvolal na tváři příchozího úsměv, protože je na něm něco roztomilého,“ říká Lili Giacobino a zároveň doufá, že její chytré triky budou inspirací pro další majitele maličkých bytů.