Ve dvacátých letech minulého století se Evropa pod traumatem první světové války obrátila v architektuře k těžkému konstruktivismu, modernismu a kubismu. V Austrálii naproti tomu se rozhodli najít světlo v klasicismu. A právě i Peppertree má klasicistní tvář. A tu stálo za to nechat zachovanou, a naopak ji ještě povýšit. Velkolepá vstupní lodžie, prostorné pokoje s krbem a dřevěné stropy jsou skvělým základem pro jakoukoli přestavbu.

Luigi Roselli, nám už dost známý architekt, dostal za úkol propojit vnitřní prostory, zpřístupnit zahradu z interiéru, vybudovat podzemní garáž i podkrovní místnost a také nenásilný zahradní bazén.

Hlavní změnou je interiérové schodiště. Je zcela nové. Má tvar kroucené struhy a je velmi subtilní. Architekt dokonce musel majitelům dokládat, že schodiště, které nově propojuje všechna patra domu, je stabilní. Dřív, než se odstranily stavební podpěry, musel po schodišti poskakovat a dupat, aby doložil jeho sílu a pevnost.

Každý aspekt domu byl zpracován a schválen klientkou (renomovanou módní návrhářkou) a interiérovou designérkou Romaine Alwill. Ta připravila nejen vizuální změny, ale také hmatové. Připravila zde zvláštnosti jako štukové lucido, což je leštěná omítka, mosazné konstrukce, obklady ze dřeva nebo pryskyřice.

V přízemí byla vybourána okna a nahrazena velkými francouzskými se subtilními rámy, kterými se dá vstoupit do zahrady nebo přímo k bazénu. Ten přirozeně navazuje na dům, když kamenné obložení bazénu s romantickým zakončením se zrcadlovými dveřmi barevně navazuje na omítku domu.