Takovéto zabezpečení je v současnosti považováno za nezbytné minimum (a přesto jej řada vstupů do domů a bytů nesplňuje). Pokud však chcete mít jistotu, pak nejspolehlivějším způsobem, jak ochránit svou domácnost před zloději, je doplnit výše zmiňované mechanické zabezpečení o elektronické. To je dnes již cenově dostupné pro všechny a zvlášť se vyplatí, pokud potřebujete ohlídat větší objekt – například dům, nebo i okolní zahradu.

Alarmy umí zjistit nejrůznější známky pokusu o vloupání – pohyb v určité oblasti, otevřené nebo rozbité okno, průchod dveřmi – a včas vás o nebezpečí informovat. Zloděje pak navíc odradí hlasitá siréna. Moderní alarmové systémy lze sestavit na míru tak, aby hlídaly ty oblasti vašeho domu nebo pozemku, které potřebujete.

Velmi oblíbené jsou také kamerové systémy, z nichž mnohé jsou vyvinuté speciálně pro domácnosti. Kromě toho, že vás automaticky upozorní na nezvaného hosta, můžete se díky nim prostřednictvím smartphonu nebo počítače odkudkoliv na světě podívat, co se právě děje u vás doma.

Pro více informací o možnostech elektronického i mechanického zabezpečení kontaktujte specialisty z KLÍČOVÉHO CENTRA.