Nasaďte laťku pro váš nový plynový kotel vysoko. Co vše by mělo zohledňovat konečné rozhodnutí a jaké jsou aspekty koupě moderního kondenzačního plynového kotle? Přečtěte si 5 bodů, které jsou důležité pro odborníky i běžného spotřebitele.

  • 1) Účinnost plynového kotle

Účinnost plynového kotle je jedna z nejdůležitějších vlastností, podle které vybírat nové topné zařízení. Technologie kondenzačních kotlů dokáže účinnost zvýšit o procenta tepla, která v běžných kotlích odchází spalinovými cestami bez užitku ven.

  • 2) Třída energetické náročnosti

Nový kotel pravděpodobně kupujete s vidinou uspořených peněz díky větší výhřevnosti, proto se nespokojte s vyšší energetickou náročností.

  • 3) Životnost

U větší finanční investice očekáváme, že z ní budeme těžit delší dobu. Proto se zajímejte nejen o životnost celého plynového kotle, ale i o použité materiály jednotlivých součástek. Například výměník tepla patří mezi extrémně namáhané díly. Jeho trvanlivost značně prodlouží použití nerezového materiálu.

  • 4) Použité materiály i zpracování kotle a zásobníku teplé vody

Vše souvisí se vším. A proto hlavně odborníci zjišťují i informace o použitých materiálech, součástkách a jejich zpracování.

  • 5) Design

I odborníci dokážou ocenit pěkný design a snadnost ovládání.

Jak si vedou kotle Viessmann?

V diskuzích, na Heurece nebo i v odborných srovnáních je skvěle hodnocena spolehlivost kotlů a jejich účinnost. Účinnost kondenzačních plynových kotlů Viessmann je podpořena nejen systémem využívání zbytkových spalin, ale i precizně zpracovanými součástkami a použitými materiály.

Odborníci z Viessmann neustále pracují na zvyšování funkčnosti výrobků a pohodlnosti pro zákazníka vždy s ohledem na životní prostředí. Například hořák MatriX-Plus, se zárukou 10 let, ve spojení s výměníkem tepla Inox-Radial snižují náklady na vytápění a zároveň minimalizují emise škodlivin.

Inovativní vývoj se také postaral o regulaci spalování při používání různých druhů plynu. Díky Lambda Pro Plus se spalování nastaví automaticky podle rozpoznaného druhu plynu. Zajistí se tím vysoká stabilní účinnost kotle. Pravdou je, že zaměstnanci firmy napříč světem stále potvrzují, že Němci jsou jednoduše pünktlich. To potvrzuje nejen kvalita výrobků i servisu, ale i více než 15 registrovaných patentů během posledních 100 let firmy Viessmann.

Výrobky Viessmann jsou nejen účinné a dbají na co nejnižší ekologickou stopu, ale jsou i krásné. Renomovanou cenu za design Red Dot získaly již 20×. A na světovém veletrhu ISH byla firma Viessmann zvolena německou odbornou veřejností 15× v řadě jako nej firma.