Představte si luxusní rodinný dům, který má šest místností, kuchyň a dvougaráž a je situovaný nedaleko hlavního města, kam nedoléhá ruch velkoměsta, ale všude je coby kamenem dohodil. Přesně něco takového si představovali pro své bydlení manželé, kteří jsou velmi pracovně vytíženi, a tak chtěli takový domov, který jim poskytne určitý luxus, ale hlavně klid a soukromí. Rozhodli se tedy pro nový typ luxusního rodinného domu s dispozicí 6+1 v Průhonicích, který jejich nároky splňoval, a jehož výstavbu a zařizování budete moci prostřednictvím portálu TVUJDUM.CZ sledovat i vy. Jak to vše začalo Manželům, kteří v současné době bydlí v obci cca 30 km od Prahy, přestalo jejich současné bydlení vyhovovat. Chtěli si najít takové bydlení, které bude více reprezentativní, architektonicky zajímavě řešené, v soukromé rezidenční čtvrti a především prostorné. Začali tedy hledat… Při hledání nového domova měl rozhodující slovo, jako hlava rodiny, pan Richard, který pracuje jako jednatel české pobočky zahraniční farmaceutické společnosti. Z nabídek, které manželé měli k dispozici, nakonec vybral nový typ rodinného domu PROGRES 8 od společnosti Central Group, který se právě začíná stavět. Rozhodl se pro něj nejen proto, že se mu líbila jeho dispozice, ale také kvůli dobré lokalitě, kterou Průhonice bezpochyby jsou. (Průhonice jsou známým a atraktivním místem rezidenčního bydlení v těsné blízkosti Prahy a díky napojení na dálnici D1 je autem dobrá dostupnost nejen hlavního města, ale i ostatních míst České republiky.) A bylo rozhodnuto. Nový dům Dům PROGRES 8, který se již brzy stane novým domovem manželů, s dispozicí 6+1 o podlahové ploše 238 m2 a s dvougaráží 200 m2, je nejluxusnější stavbou z nabídky typových domů tohoto developera a jako takový již je nadstandardně pojatý, ale manželé si přeci jen přáli ještě ho trochu vylepšit. Oproti standardnímu provedení budou mít krb a saunu. Nad rámec velmi kvalitního a atraktivního vnitřního vybavení si dále nadefinovali i úpravy podlahových krytin a některých dalších položek vnitřního vybavení. V koupelnách budou dlažby a obklady italského designu, zrcadla nad umyvadly, nerezové sifony, rohové vany a velmi kvalitní umyvadla. Ve všech obytných místnostech bude plovoucí podlaha, v kuchyni, chodbě a komorách dlažba. Samozřejmostí jsou také vysoce kvalitní interiérové dveře a bezpečnostní vchodové dveře. Stav výstavby První etapa výstavby nového domova manželů je již dokončena, dům je nyní ve druhé etapě výstavby. Na to, co tato fáze výstavby přinese, se však podíváme opět příště. Na závěr přinášíme pár rad pro všechny, kteří přemýšlí o koupi typového rodinného domu.

Co by tedy mělo klienta, který kupuje luxusní dům, před podpisem smlouvy u developera zajímat:
  • zda každý nový dům prochází interní kontrolou kvality
  • zda kvalita staveb je garantována certifikáty jakosti nezávislé, státem akreditované zkušebny ÚSZ (Ústav stavebního zkušebnictví)
  • zda jsou navíc pro klienty vystavovány certifikáty na kvalitu provedení od dodavatelů hlavních stavebních materiálů
  • zda díky těmto kontrolním mechanismům může developer nabídnout prodlouženou záruku na kvalitu svých staveb.
Co nám takováto koupě přinese Koupě nového rodinného domu s sebou přináší výhody typu tříletá záruční lhůta (lze prodloužit až na 5 let), osvobození od daně z nemovitosti (pro fyzické osoby). Dále je koupi nutno pojímat jako investici, nikoliv jako spotřebu. Zatímco neudržovaný starší rodinný dům nebude v hodnotě stoupat, novostavba v sobě díky stále rostoucím cenám nemovitostí skrývá velký potenciál růstu ceny.

-td-