Cílem je vytvořit jedinou značku zahrnující všechny obchodní jednotky ve všech zeměpisných oblastech České republiky zastřešené společností CEMEX.

Na jaře roku 2005 společnost CEMEX koupila britskou společnost RMC Group plc, včetně jejích českých dceřinných společností Readymix Bohemia s.r.o., Transportbeton Morava s.r.o., Readymix Praha-Malešice s.r.o. a GZ-Sand s.r.o. Používání různých značek a image těmito společnostmi v minulosti se nyní sjednotí pod jedinou značku: CEMEX. To umožní společnosti CEMEX zviditelnit silnou přítomnost firmy v Čechách a na Moravě. Během příštích několika měsíců dojde ke změně vzhledu závodů a vozidel.

Jedno jméno pro čerstvý beton, kamenivo a cement CEMEX je jedním z předních poskytovatelů integrovaných stavebních řešení v České republice, kde provozuje 47 betonáren, 7 štěrkoven a jednu cementárnu. CEMEX nabízí širokou škálu výrobků, včetně těch se speciálním použitím, jako jsou anhydritové potěry, beton vyztužený ocelovými vlákny, samonivelační nebo samozhutňující betony, které poskytují našim zákazníkům individuálně upravené řešení v oblasti betonu s nejvyšší funkčností. Usilujeme o to, abychom učinili CEMEX značkou znamenající důvěryhodnost a spolehlivost a aby naše výrobky byly ceněny pro svou kvalitu, inovaci a flexibilitu. CEMEX byl založen v roce 1906 jako soukromý výrobce cementu na severu Mexika. Cementárna byla postavena jako projekt na zelené louce a byly vyrobeny první tuny cementu. Od té doby se CEMEX rozrostl na jednoho z předních dodavatelů stavebních materiálů na světě. V současnosti působí v 50 zemích po celém světě, kde zaměstnává více než 50 000 lidí.

CEMEX investuje v České republiceČeská republika je pro CEMEX důležitým trhem a proto zde neustále investuje do zlepšení vybavení a nových strojů. Nedávno společnost CEMEX investovala do dvou nových betonáren v Sokolově a Mikulově a zvýšila kapacitu cementárny v Dětmarovicích. Těmito investicemi CEMEX pokládá základy pro udržitelný rozvoj v České republice založený na moderní technologii, přičemž dbá na ohleduplnost svých investic vůči životnímu prostředí.

Nové výrobky – nové příležitosti pro zákazníkyCEMEX považuje čerstvý beton za moderní a inovační stavební materiál. Proto je výzkum, vývoj a zavádění nových typů betonu ve firemní strategii rozhodující, abychom se mohli soustředit na potřeby zákazníků a poskytnout jim individuálně upravená řešení v oblasti betonu bez ohledu na jeho složitost.

V tomto smyslu CEMEX nabízí velkou řadu specializovaných výrobků – mimo jiné beton vyztužený ocelovými vlákny, samonivelační beton, lehce zhutňující a samozhutňující beton, maltu, anhydritové potěry a lehčený beton.

CEMEX Czech Republic – hlavní údaje

• přední dodavatel čerstvého betonu, kameniva a cementu• 450 zaměstnanců• 47 betonáren• 7 závodů na těžbu a zpracování kameniva• 1 cementárna

Zdroj: CEMEX