Náklady do vlastního bydlení jsou jednou z nejvýznamnějších a nejzásadnějších investic v životě. Při stavbě či rekonstrukci domu nebo bytu jsou zákazníci odkázáni na stavební firmy, od kterých vyžadují spolehlivost a preciznost odvedené práce. Totéž platí při montáži střešních oken. Jak se ale vyznat v záplavě nabídky na trhu a najít seriózní firmu?

Nejlepší jsou samozřejmě reference a doporučení. Z toho důvodu se společnost VELUX, která na český trh dodává kvalitní střešní okna, světlovody a dekorativní a zastiňovací doplňky, rozhodla usnadnit zákazníkům v tomto směru rozhodování a zavedla program certifikace montážních firem. Spokojenost spotřebitelů, dlouhou životnost a správné fungování střešního okna totiž zásadním způsobem ovlivňuje bezchybná instalace okna do střešního pláště.

Kdo se může stát certifikovanou montážní firmou? Mezi základní podmínky pro získání certifikace patří absolvování obchodního kurzu. V rámci svého školicího programu společnost VELUX pořádá pravidelné kurzy zaměřené jak pro získání obchodních dovedností, tak pro osvojení si základů montáže střešních oken, nebo speciálních typů instalace. Další základní podmínkou pro získání certifikátu je kontrola montáže střešních oken na stavbě, kterou provádí servisní technik firmy VELUX.

Certifikát je pak dokladem toho, že firma má zkušenosti a znalosti v oblasti montáže střešních oken. A jako u každé spolehlivé certifikace i u této se musí platnost osvědčení obnovovat každý rok – podmínkou pro obnovu certifikátu je kontrola montáže oken servisním technikem VELUX. Pro firmy je obnova certifikátu motivací k tomu, aby se stále učily novým postupům a držely si svůj standard kvality.

Na internetových stránkách společnosti VELUX je možné najít kromě mnoha důležitých a praktických informací o výstavbě obytného podkroví se střešními okny i seznam certifikovaných montážních firem. Stačí si vybrat kraj a okres, ve kterém chce zákazník výrobek VELUX namontovat, a okamžitě se mu zobrazí kontakty na certifikované montážní firmy působící v daném regionu. A nejenom to. Nově byla spuštěna aplikace s názvem „Kontaktujte montážní firmu“. Jejím prostřednictvím lze poslat poptávku vybrané certifikované firmě přímo z internetových stránek. Daná firma pak pošle zákazníkovi nabídku na montáž, a to nejpozději do 4 pracovních dnů.

-VELUX-Foto: VELUXSpolečnost VELUX se neustále snaží o zlepšování životních podmínek v podkroví, které by mělo být plné denního světla a čerstvého vzduchu. Výrobní sortiment společnosti proto tvoří různé typy střešních oken, světlovody, zastiňovací a dekorativní doplňky, jako jsou rolety, žaluzie, markýzy, sítě proti hmyzu a předokenní rolety, dále montážní doplňky a ovládací systémy včetně solárních. VELUX poskytuje rovněž řešení pro ploché střechy. Výrobní závody společnosti se nacházejí v deseti zemích světa, její obchodní organizace pak ve více než 40 zemích. Skupina VELUX zaměstnává přibližně devět tisíc pracovníků, asi tři tisíce z nich pracuje přímo v Dánsku. Majitelem skupiny je VKR Holding, který vlastní rodina zakladatele společnosti. Většina akcií holdingu patří různým charitativním nadacím společnosti VELUX. Více informací naleznete na www.velux.cz.