Okna namontovaná například v roce 1966 tak mohou dál dobře sloužit svému účelu, a to především díky kvalitním plastovým profilům. Jedním z jejich výrobců, kterým se podařilo prosadit a především udržet na náročných evropských trzích, je světově rozšířená značka Kömmerling. Pro svou eleganci, funkční parametry a kompatibilitu si ji oblíbili také čeští stavebníci.

Okenní profil 70 mm je kvalita prověřená časem

Značka Kömmerling vyvinula vlastní profilové systémy EuroFutur s moderní stavební hloubkou 70 mm. Tyto systémy odpovídají všem potřebám širokého spektra zákazníků a jsou v segmentu okenních a dveřních systémů považovány za jedny z nejflexibilnějších a nejekonomičtějších na trhu. Svým uživatelům zaručují výborné tepelněizolační a protihlukové vlastnosti, přičemž díky své variabilitě nacházejí uplatnění jak u nových staveb, tak i v případě rekonstrukcí. K vysoké oblibě přispívá také velké množství nabízených barevných odstínů včetně dekorů dřeva. Plastové profily značky Kömmerling splňují ta nejnáročnější kritéria projektantů i investorů, a to jak po stránce estetické, tak z hlediska funkčnosti.

Okna s profilem 88 plus – pohled do budoucnosti

Značka Kömmerling oslavila své 111. výročí vzniku představením revolučního 6komorového profilu Kömmerling 88 plus. Tento profil již ve standardní variantě splňuje s hodnotou Uf 1,0 W/(m2K) požadavky na nízkoenergetické domy, ovšem v portfoliu značky je také provedení s parametry Uf ? 0,8 W/(m2K) vhodné pro pasivní domy.

I přes poměrně značnou hloubku zástavby má nový systém štíhlé pohledové strany, takže je zajištěna vysoká prostupnost světla. Potahované fólie různých odstínů a dezénů ve struktuře dřeva nabízejí širokou paletu barevných provedení. Nároční zákazníci mohou volit také různě barevná provedení s hliníkovou předsazenou krytkou či variantu AluFusion, která je unikátním spojením výhod dvou materiálů – plastu a hliníku. Zatímco PVC zajišťuje vysokou tepelnou izolaci, hliníkový profil plní především statickou funkci. Díky tomuto konstrukčnímu principu umožňuje AluFusion provedení světelně velkorysých okenních prvků až do výšky a šířky 3,50 m. Kömmerling 88 plus je nový prémiový okenní systém pro obytné a průmyslové budovy s vysokými energetickými a estetickými nároky.

Ekologicky ohleduplná technologie greenline

Veškeré profily Kömmerling jsou již řadu let vyráběny s použitím stabilizátorů na bázi vápníku a zinku, tedy bez použití nebezpečného olova. Proto můžeme značku považovat nejen za objevitele nových estetických a funkčních standardů, ale také za průkopníka ekologických technologií.

-Kömmerling-