Využijte nového programu Zelená úsporám, který od dubna vyhlásí Státní fond životního prostředí ČR. Žádosti budou přijímat jednak krajská pracoviště SFŽP ČR, jednak pobočky finančních institucí typu bank a stavebních spořitelen, které budou zapojeny do administrace programu. Podrobné informace pro čerpání dotací a podávání žádostí budou k dispozici v dubnu na stránkách fondu: www.sfzp.cz

Ohřev teplé vody pomocí slunečních kolektorů je typickým příkladem využití sluneční energie. Zkušenosti ukazují, že dobře navržené kvalitní zařízení dokáže ušetřit až 70 % ročních nákladů spojených s ohřevem teplé vody. Solární systémy dokáží pracovat díky vyspělým technologiím s účinností až 80 %.

Dražická řada smaltovaných nepřímotopných ohřívačů pro solární systémy k postavení na zem o objemu 300 litrů se smaltovanou nádobou a výkonným jedním nebo dvěma výměníky pro ohřev TUV z externího zdroje nebo kombinaci různých zdrojů spňuje nejnáročnější požadavky na ohřev vody pomocí sluneční energie. Ohřívač je vybaven čerpadlovou jednotkou Oventrop Regusol 130 a řídící jednotkou UVR 61 pro ovládání solárního okruhu, okruhu vytápění a přídavného tělesa. Ohřívač má i cirkulační otvor.

V dolní části ohřívače je umístěn revizní přírubový otvor pro čištění vnitřku nádoby. Pro použití ohřívače pro solární systém je u ohřívačů k dispozici hrdlo 6/4", umístěné nad solárním výměníkem pro elektrickou topnou jednotku TJ 6/4.

Nejčastější využití nacházejí ohřívače v systémech pro ohřev teplé vody celoročně solárním systémem s elektrickým nebo nepřímotopným dohřevem.

Ohřívač vody OKC 300 NTR/SOLAR SET obsahuje pouze jeden spodní výměník pro připojení solárních kolektorů, dohřev je prováděn pomocí elektrického topného tělesa TJ 6/4", které lze zakoupit jako příslušenství.

Ohřívač vody OKC 300 NTRR/SOLAR SET obsahuje dva výměníky. Spodní pro připojení solárních kolektorů, horní pro dohřev pomocí kotle, jako příslušenství lze namontovat také elektrické topné těleso TJ 6/4".

Další informace o sortimentu najdete na internetových stránkách Družstevních závodů Dražice – www.dzd.cz Rádi Vám poradíme i jak postupovat při čerpání příslušné dotace z programu Zelená úsporám.