Většina investorů má zcela jasno v otázce, co od svého budoucího domu očekává. Měl by být dostatečně pevný, zároveň prostorný, přitom provozně úsporný. Poskytne celoročně příjemné prostředí, bude zdravotně nezávadný a zajistí dostatečný klid a soukromí. Zároveň jej budeme schopni zaplatit. Tyto požadavky zcela splňuje KMB SENDWIX od největšího českého výrobce betonové střešní krytiny a vápenopískových zdicích prvků, společnosti KM Beta.

Zdicí prvek KMB SENDWIX je zhotoven z vápna a přírodního křemičitého písku a je vytvrzen účinkem páry za vysokého tlaku. Nosnou konstrukci obvodového pláště tvoří mimořádně pevné vápenopískové kvádry. Z vnější strany se na zdivo přikládá tepelná izolace v různých variantách. Součástí systému jsou prvky pro zdění příček, překlady, věncovky, lícové a komínové zdivo, zdicí a spárovací malty, lepidla a pomocný materiál. Lícové prvky jsou vyráběny jak v přírodní bílé barvě, tak v barevných odstínech.

Vzhledem k vysokým pevnostem zdiva KMB SENDWIX (15 – 40 MPa) stačí používat tento materiál již v tloušťce 240 mm, takže při půdorysu stavby 10x10 m se dá oproti klasické jednoplášťové konstrukci uspořit až 5 m2. Připravovaná jarní novinka umožní získat při stejném půdorysu až 9 m2! Díky mimořádným objemovým hmotnostem vápenopískových prvků vyniká KMB SENDWIX vysokou akumulací tepla, skvělým tlumením hluku, je bezpečné (kvádry jsou nehořlavé - třída A1) a má příznivé parametry příjmu a výdeje vlhkosti (vlhkostní mikroklima). Více na www.sendwix.cz.

-KM Beta-