Sucho od nohou a střecha nad hlavou jsou již od dob našich prababiček předpokladem pevného zdraví. Tématem tohoto článku ale není návod na výběr bot, do kterých vám Střešní profil Ruukki Classicnepoteče, můžete si ale udělat představu o tom, jakou střechu si pořídit, aby vám do ní nezatékalo.

Přestaňte se trápit problémy se střechou

Extrémní výkyvy počasí mohou přivodit nejrůznější stavební poruchy. Náprava těch, které jsou způsobeny nekvalitní střešní krytinou, bývá zpravidla časově i finančně náročná. Proto je dobré rozmyslet si, zda by se nevyplatilo ušetřit si nervy při řešení havarijních událostí, investovat do prvotřídní střešní krytiny a jednou provždy hodit starosti se střechou za hlavu.

Střešní profil Ruukki Classic v netradičním bílém provedeníTypickým problémem se střechou bývá zatékání. V dobách, kdy se pod střechou nacházela půda, nešlo o nic zase tak vážného. Na půdu sice zatékalo, zároveň ale nebyla nijak izolována a byla prodyšná. Každá vlhkost se působením větru rychle vysušila. V současnosti, kdy se většina obytných domů využívá od sklepa až po půdní prostor, je situace zapeklitější. Při rekonstrukci střechy se pro udržení tepelného komfortu pod střechou musí celý prostor izolovat. Podstřešní prostor se tím sice uchrání před únikem tepla, ale zároveň tolik nedýchá. Případné navlhnutí izolace může vést k hnití dřevěného krovu a tím k narušení statiky celého domu. Je přitom na vás, jak svůj dům ochráníte.

Vsaďte na skandinávskou kvalitu

Společnost Ruukki dodává na náš trh lehké plechové střešní krytiny, které si rozhodně zaslouží vaši pozornost. Jsou dlouhodobě testovány ve skandinávských drsných Ruukki Classicpovětrnostních podmínkách. Stálost této krytiny dokládá zejména fakt, že záruka se vztahuje u některých výrobků až na 50 let, což je na českém trhu absolutní rarita.

Střecha přesně podle vašich představ

Dalším specifikem je barevná variabilita výrobků, které společnost Ruukki nabízí. U každého střešního profilu si můžete vybrat od odvážné modré nebo zelené, až po velmi vyvážené a konzervativní červené, hnědé nebo šedé barvy. Barvu střešních doplňků si můžete vybrat ve stejné či kontrastní barvě. Vše je jen na vás.

Jednoduchá a rychlá realizace

Střešní profil Ruukki Monterrey, který je vhodný i do historické zástavbyPřekvapivým faktorem je i při velkých možnostech individuálního výběru rychlost realizace. A to jak dodání, tak samotné stavby. Nákup můžete provést i z pohodlí svého domu na stránkách www.ruukkistrechy.cz. Jednoduchým a zábavným způsobem si navrhnete vaši vysněnou střechu. Cílem je seznámit se zejména s vizuálními parametry jednotlivých profilů. Pak si vyberete povrchovou úpravu, na které závisí záruční doba, která se pohybuje mezi 30-50 lety. Poté se přesunete do sekce „zaměřte si střechu“, kde vyplníte podrobnosti o tvaru a rozměrech vaší střechy, upřesníte dříve vybraný typ, povrchovou úpravu a barvu krytiny i všech doplňků a okapů. Systém vám automaticky přepošle dokument k archivaci a následně vás s konkrétní nabídkou zkontaktují specialisté společnosti Ruukki. Do deseti pracovních dnů vám bude dodána střecha vyrobená přesně na míru. Pak už je jen na vás, využijete-li proškolených pokrývačů doporučených firmou Ruukki, nebo si položíte střechu svépomocí.