Stále více lidí potřebuje stavět i v zimě. Od loňského roku jim to umožňuje technologie POROTHERM DRYFIX.SYSTEM, kterou na trh uvedla společnost Wienerberger, výrobce cihlového systému POROTHERM.

Metoda, při níž se cihly nespojují maltou, ale speciální polyuretanovou pěnou, dává možnost zdít i v zimě, a to až do -5°C. A navíc lze hrubou stavbu rodinného domu zvládnout do týdne. Ukázky této technologie mohou zájemci vidět na mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH, který bude probíhat od 22. do 26. září v Praze – Letňanech.

Zdění bez malty i za mrazu

„Technologie POROTHERM DRYFIX.SYSTEM je unikátní v mnoha směrech,“ vysvětluje ing. Richard Slavík z Wienerbergeru. „Kromě možnosti zdít i v zimě poskytuje stavebníkům několik příležitostí, jak ušetřit, či urychlit výstavbu, a přitom nic nezanedbat.“

Stavbu zvládnou i stavebníci svépomocí. Pro samotné zdění stačí pouze nanášecí pistole a dóza se speciální polyuretanovou pěnou. Dózy stavebníci dostanou zdarma v odpovídajícím množství při nákupu broušených cihel POROTHERM CB DF. Před zahájením zdění stačí pouze dózu protřepat a našroubovat nanášecí pistoli. V současnosti se jedná o naprosto nejrychlejší metodu zdění.

Wienerberger Vám pomůže

Při založení první řady cihel mohou stavebníci využít unikátní službu, kterou na jaře spustila společnost Wienerberger. „Po vyžádání a domluvení termínu přijede na stavbu speciálně vyškolený technik, který se založením pomůže,“ vysvětluje Slavík. Služba je k dispozici zdarma a zájemci si ji mohou objednat na www.porotherm.cz/zakladani.

Výraznou pomocí je i možnost zapůjčení pomůcek potřebných pro zakládání. Nivelační a zakládací soupravu si lze půjčit ve více než stovce prodejen stavebnin, jejich seznam stavebníci naleznou na www.porotherm.cz/kontakty.

Novinky i poradenství

Letošní FOR ARCH doporučuje Slavík navštívit všem, kdo chtějí stavět, nejen kvůli ukázkám zdění. „Představíme tu dvě novinky, cihlu POROTHERM EKO+, která disponuje výjimečnými tepelněizolačními vlastnostmi a je vhodná i pro nízkoenergetické stavění, a nadokenní překlad POROTHERM VARIO, umožňující jednoduché zabudování předokenní rolety či žaluzie.

Ve stánku společnosti Wienerberger mohou zájemci probrat s odborníky také konkrétní otázky týkající se výstavby. Podle zkušeností z minulých let se stavebníci často ptají nejen na výběr vhodného materiálu či na technologie zdění, ale například i na zateplení starších objektů s využitím zdiva z lícových cihel TERCA Klinker nebo na realizaci zahradních keramických dlažeb. Více informací lze získat na zákaznické lince na www.porotherm.cz. Odborníci ze společnosti Wienerberger také rádi osobně poradí v rámci mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH – hala A1, stánek č. 16.