Také si někdy doma připadáte jako v temné kobce? Současný trend tmavých nebo sytých barev na stěnách, výrazné tapety či tmavý nábytek vypadají na fotkách velmi lákavě, pro dlouhodobý pobyt ale nemusí být zrovna ideální. Tmavý interiér vám obzvlášť za sychravého počasí náladu nezvedne a výrazné vzory vás mohou časem omrzet. Vsaďte na jemné odstíny nebo nadčasovou bílou a odhalte krásu v jednoduchosti. Bílé stěny váš domov rozjasní, navíc působí čistě a elegantně. Pokud vám však dispozice bytu připadají příliš fádní a decentní barvy je podle vás nemohou oživit, neztrácejte naději. Dodejte vašemu domu na originalitě a vyzděte si zajímavou příčku, niku, pult nebo dokonce celý nábytkový systém. Díky možnostem současných stavebních materiálů to nikdy nebylo jednodušší!

Estetické i funkční řešení pro nový interiér

Zděná příčka může ideálně ozvláštnit fádní dispozice vašeho domu nebo bytu, zároveň ale slouží k funkčnímu vymezení prostor a bytových zón. Štíhlá příčka v obývacím pokoji například elegantně vydělí prostor určený pro pracovní stůl nebo malou kancelář, aniž by opticky zmenšila hlavní místnost v bytě. Dobře umístěná příčka může velmi prakticky oddělit kuchyň nebo jídelnu od obývacího pokoje. Chcete-li ještě originálnější variantu, postavte si příčku s průhledem do druhé místnosti, jaký vidíte na obrázku. Nejjednodušší konstrukční řešení přinášejí příčkové tvárnice z pórobetonu Ytong. Vzhledem k jednoduchosti a rychlosti realizace i výsledným vlastnostem stěn jsou prakticky jediným vhodným materiálem na našem trhu pro podobné konstrukce. Štíhlé stěny z pórobetonu zaberou minimum cenné bytové plochy. Nízká hmotnost příček vám umožní prakticky libovolné umístění a díky snadné opracovatelnosti materiálu je možné bez větší námahy vytvořit různé atypické tvary, oblé hrany či výřezy.

Hra se zděným nábytkem

Zděná příčka je ideálním prvkem pro vaše kreativní řádění. Pokud se rozhodnete použít příčku jako nábytkový systém, můžete si být jistí, že váš interiér bude vypadat netradičně. Díky různým tvarům zděných prvků si i v menším bytě budete moci dovolit moderní řešení úložných prostor přesně na míru. Možné jsou subtilní i masivnější konstrukce. Na výběr máte z tvárnic pro obezdívky v rozměrech tloušťky 50 mm a 75 mm nebo z příčkových tvárnic Ytong tloušťky 100, 125 nebo 150 mm. Ze zděných příček můžete vystavět třeba i celou kuchyňskou linku, a to za nesrovnatelně menší sumy, než které byste museli vynakládat za designové kuchyně. Zděný korpus kuchyňských skříněk stačí doplnit dřevěnými dvířky, které si necháte na míru vyrobit u truhláře.

Ozdravte svůj interiér zděnou příčkou!

Zvolíte-li zděnou příčku jako nový komponent k oživení vašeho interiéru, přispějete tím nejen k osobitému výrazu bytu, ale i k jeho zdravotní nezávadnosti. Pórobetonové zdivo Ytong se v interiérech hojně používá kvůli jeho výjimečným vlastnostem. Nízká tepelná jímavost materiálu zajišťuje příjemně vysoké teploty stěn a vysokou tepelnou pohodu v interiéru. Povrch stěn je na dotyk příjemně teplý a neodebírá tělu teplo jako jiné masivní zdivo, ani když se o stěnu opřete v lehkém tričku. Ytong je ryze přírodní materiál, který má specifickou difuzně otevřenou strukturu tvořenou milióny pórů vzduchu. Zdivo ve spojení s doporučenou sádrovou omítkou dokáže částečně regulovat vnitřní vlhkost interiérového vzduchu, která by se měla pohybovat v rozmezí 50 – 60 %. Pórobeton přebytečnou vlhkost jednoduše absorbuje a opět ji uvolňuje v případě vzduchu nezdravě vysušeného. Zvláště v koupelnách a v kuchyních, kde dochází k časté akumulaci vodních par, tak přispějete použitím pórobetonu k celkovému ozdravění prostor.