Použití krytiny KM Beta není omezeno nadmořskou výškou či typem stavby, hodí se pro vysokohorské chaty a stejně tak pro průmyslové a hospodářské budovy.

Široké možnosti typů, barev a povrchových úprav

Střešní taška KMB BETA je klasický typ střešní krytiny s nejdelší tradicí, těšící se dlouhodobě důvěře jak architektů a projektantů, tak pokrývačů i samotných stavebníků. Díky zdánlivě drobným vylepšením lícní i rubové strany střešní tašky KMB BETA došlo k podstatným pozitivním změnám v jejích technických i užitných vlastnostech. KMB BETA nyní vyniká podstatně nižší hmotností, avšak při zachování vysoké pevnosti! KMB BETA je vysoce odolná proti zatékání a vzlínání vody. Zvýšením vodní drážky a úpravou jejího tvaru totiž nemá voda, při správné pokládce, naprosto žádnou šanci dostat se do střešní konstrukce. Zajímavé efekty na střeše vytváří KMB HODONKA, rovněž velmi oblíbená krytina. Oba typy, KMB BETA i KMB HODONKA, lze zakoupit v mnoha barvách a provedeních povrchové úpravy. Střešní tašky KM Beta se vyrábějí v sedmi barevných odstínech (cihlově červený, višňový, hnědý, šedý, černý, zelený a případně i modrý) a ve dvou povrchových úpravách, ze kterých si každý zákazník může vybrat podle svého vkusu či charakteru stavby. Střešní krytiny KMB BETA i KMB HODONKA jsou vhodné pro sklon střechy 12 - 90°.

Životnost až 100 let

Společnost KM Beta nabízí třicetiletou záruku na kvalitu materiálu, pevnost, mrazuvzdornost a neprosákavost betonových tašek, ze zkušeností ale lze říci, že betonová krytina KM Beta má životnost až 100 let. To je především díky tomu, že KM Beta svou střešní krytinu postupně vylepšuje a zvyšuje se i její pevnost. Pevná krytina KM Beta s vysokou únosností bez problémů vydrží i silný tlak, např. velké množství ležícího sněhu na střeše v zimě, a hodí se tak i do náročných klimatických podmínek. Tašky KM Beta mají výbornou mrazuvzdornost - dosahují odolnosti při opakovaném střídání teploty až 25 zmrazovacích cyklů. Dlouhou životnost vykazuje střecha KM Beta i vzhledem k výborné odolnosti proti chemickým vlivům a nízké nasákavosti (činí max. 9 %). Kvalitní povrchová úprava tašek KM Beta zajišťuje nejen dlouhou životnost, ale i rovnoměrnou barevnost v celé ploše střechy a barevnou stálost. Povrchová úprava dvojitým akrylátovým nástřikem má dvě varianty – matnou Elegant a lesklou Briliant.

Betonové doplňky zajistí barevnou jednotnost střechy

Střecha - to nejsou jenom základní tašky, ale také celá řada doplňků. I když se to nezdá, výsledná cena celé střechy je cenou doplňků výrazně ovlivněna. Společnost KM Beta, a. s., se proto snaží nahrazovat plastové střešní doplňky betonovými, a to nejen z důvodu kvality a delší životnosti prvku, ale také proto, že betonové doplňky jsou pro investora cenově méně náročné. Použitím betonového prvku je navíc zaručena barevná jednotnost střešního pláště.

Nová střecha doslova za chvilku

Pokládka střešní krytiny KM Beta je jednoduchá a rychlá. Díky vylepšení tašek KMB BETA do sebe nyní jednotlivé tašky lépe a přesněji zapadají, což v praxi znamená pohodlnější, snadnější a přesnější skládání tašek na střeše. Při pokládce je třeba dodržet jen několik základních pravidel, která KM Beta uvádí v technické příručce na www.kmbeta.cz. Především se jedná o správné laťování střech, které závisí na vzdálenosti krokví, sklonu střešního pláště a klimatickém zatížení podle normy ČSN. Podkladová konstrukce musí být úplně rovná, nesmějí vznikat žádné průhyby. Před začátkem kladení je třeba si vyjasnit rozmístění a přichytávání tašek i střešních doplňků. Aby životnost střechy byla opravdu dlouhá, musejí být všechny druhy speciálních tašek a hřebenáčů správně umístěny a připevněny příchytkou nebo vrutem ke střešní konstrukci. Technická příručka detailně popisuje nejen způsob upevnění, ale i doporučené umístění prvků na střeše. Jestliže jsou detaily střešního pláště z betonové krytiny od KM Beta řešeny využitím originálních doplňků a příslušenství podle doporučených postupů, dosahuje odhadovaná životnost střechy bez problémů již zmiňovaných až 100 let. Více informací o střešní krytině na internetových stránkách www.kmbeta.cz nebo u manažera vašeho regionu.

www.kmbeta.cz