Cihla POROTHERM 42,5 T Profi potěší všechny zájemce o výstavbu nízkoenergetických a pasivních rodinných domů. Tato novinka přichází na stavební trh po úspěchu cihly POROTHERM 36,5 T Profi a nabízí ještě lepší tepelněizolační vlastnosti.

Zdivo z cihel POROTHERM 42,5 T Profi realizované s 3cm omítkou z tepelněizolační malty POROTHERM TO dosahuje hodnotu prostupu tepla U = 0,16 W/(m2K), a to při velmi nízké tepelné vodivosti 0,08 W/(mK). Protože je izolant skrytý uvnitř cihly, není náchylný na mechanické poškození, neohrozí ho ani ptáci, hmyz nebo povětrnostní vlivy.

Rychle, jednoduše i svépomocí

Stavění z cihel POROTHERM T Profi je rychlé a snadné, hodí se i pro stavebníky svépomocí. Místo klasické malty se používá speciální malta POROTHERM Profi, která se na cihly nanáší pomocí maltovacího vozíku. Protože obvodové zdivo není nutné pro realizaci nízkoenergetického nebo pasivního domu dále dodatečně zateplovat, snižují se náklady na výstavbu, vytápění i údržbu domu.

Speciální fólie k ochraně před vodou i proti radonu z podloží

Přestože je minerální vata uvnitř cihly hydrofobizována, takže odolává navlhnutí, je důležité rozestavěné zdivo vždy chránit před zatečením dešťové vody nebo před sněhem. K tomu mohou stavebníci nově využít speciální fólii BAUTEX ZIP – POROTHERM. Fólie se dodává ve dvou podobách - spodní, jež má v sobě integrovanou geotextilii, slouží jako ochrana proti radonu z podloží a zároveň jednoduše a snadno řeší hydroizolaci zdí na základové desce. Horní fólie se používá proti zatékání vody do zdiva při stavbě i jako trvalá ochrana pod parapety. Využití najde i pod železobetonovými věnci stropů. Fólii dostanou stavebníci zdarma při objednání alespoň 36 palet cihel POROTHERM T Profi v jedné objednávce, což odpovídá výstavbě středního rodinného domu.

Malta pro nanášení válcem i maltovacím vozíkem

Malta POROTHERM Profi je určena pro všechny broušené cihly POROTHERM Profi. Stavebníci ji mohou používat jak pro nanášení válcem, tak s ní zdít celoplošně maltovacím vozíkem. Malta je k dispozici zdarma při nákupu broušených cihel POROTHERM Profi. Pouze při celoplošném zdění je nutné počítat s její zvýšenou spotřebou a přiobjednat 1 pytel ke každým dvěma paletám cihel POROTHERM Profi navíc.

Více informací najdete na www.porotherm.cz.