Společnosti RI OKNA, a. s., a Raiffeisen stavební spořitelna, a. s., připravily na závěr roku speciální akci pro financování nákupu energeticky úsporných plastových oken a dveří. Pilotní projekt je prozatím určen pro Prahu a jižní Moravu.

Pro spotřebitele jsou nejdůležitější konkrétní data o finančních úsporách, a proto není nic lepšího než skutečný příklad z reálného života. Jedním z mnoha realizovaných projektů RI OKNA je rodinný dům, kde majitelé původně protopili 69,30 GJ ročně. Po výměně oken a dveří klesla spotřeba o 16,45 GJ. Při ceně tepla 600,- Kč za 1 GJ se tedy ušetřilo 9870,- Kč ročně! Vzhledem k rostoucím cenám elektřiny a plynu a očekávanému zvýšení DPH budou majitelé domu šetřit v dalších letech více a více. Úspora je v tomto konkrétním případě vyšší než měsíční splátka při využití úvěru od Raiffeisen stavební spořitelny! Další podrobnosti jsou zde.

Zmíněná úspora byla dosažena použitím oken a dveří špičkové kvality. RI OKNA k jejich výrobě používá značkové komponenty, moderní způsob řízení a systém řízení jakosti dle norem ISO 9001:2000. Společnost RI OKNA se rovněž stará o bezpečnost svých zaměstnanců a o dopady výroby na životní prostředí, takže prošla náročnými audity i v těchto oblastech.