Časosběrný snímek zachycuje výstavbu typového rodinného domu Harmony z programu POROTHERM DŮM od společnosti Wienerberger. Zájemci ho mohou zhlédnout na www.porotherm.cz.

Snímek vznikal metodou sekvenčního snímání stavby pro zachycení a zatraktivnění dlouhotrvajících a málo pohyblivých procesů v praxi. Při snímání však nebyly použity kamery, ale několik profesionálních fotoaparátů. V průběhu prací, které film zachycuje, tak vzniklo na 26000 záběrů.

Celé léto na stavbě za 3 minuty

Záznam je zrychlen na 24 snímků za sekundu. Díky tomu roste divákovi stavba doslova před očima. Film zatím zobrazuje stavební průběh loňského léta od neobvyklého azurového července přes deštivý srpen až do počátku září. Stavba však pod dohledem záznamové techniky pokračuje dál a její další vývoj bude možné také brzy zhlédnout. Protože součást filmu tvoří i počítačové animace, je možné již nyní si snadno představit finální podobu domu.

Odborný komentář provede dějem

Stavebníky zaujme i odborný komentář, kterým je snímek doplněn. Popisuje nejen celý průběh stavby po technologické stránce, ale navíc seznamuje s možnostmi, které lze využít při výstavbě z cihel POROTHERM. Protože zobrazená stavba vyrůstá z broušeného POROTHERM Profi a technologií zdění na pěnu, stavebníci zde vidí, jak je v reálu výstavba snadná, velmi rychlá a čistá. Film umožňuje sledovat hned několik stavebních dějů najednou a zároveň formou titulků popisuje probíhající děj. Proto se vyplatí si ho přehrát několikrát. Jen tak lze detailně zachytit všechny jednotlivé procesy.

Harmony zajistí bydlení pro větší rodinu

Typový dům Harmony z programu POROTHERM DŮM, který dokument popisuje, je určen pro bydlení až pěti lidí. Tento středně velký dvoupodlažní rodinný dům s pěti pokoji a samostatnou garáží dokáže svým obyvatelům poskytnout velmi komfortní bydlení. Orientační doba výstavby u domu na klíč činí osm měsíců.

Zdění s pěnou i v zimě

S pěnou POROTHERM DRYFIX, která se na sledované stavbě používá, je možné zdít i v zimě do -5 °C. Ve srovnání s klasickým zděním nahradí jediná dóza s touto speciální pěnou 3 a půl kolečka malty. Technologií je možné zvládnout hrubou stavbu běžného rodinného domu na už hotové základové desce do týdne.

Více informací naleznete na www.porotherm.cz.