Aby ale podkroví bylo skutečně příjemným místem k bydlení, mělo by splňovat několik parametrů. Jedním z nejdůležitějších je tepelný komfort. Neizolovaná střecha patří k nejkritičtějším místům z hlediska tepelných ztrát domu. Dokáže jí uniknout až 30 % veškerého tepla a tedy i prostředků vynaložených na vytápění. V zimě je podkroví bez kvalitní izolace takřka neobyvatelné. Stejně tak v létě, kdy se prostor pod střechou kvůli chybějící izolaci přehřívá.

Jelikož jsou v podkroví nejčastěji umístěné ložnice, měla by izolace střechy plnit i funkci akustickou, tedy bránit pronikání hluku zvenčí.

Izolovat ano, ale čím?

Nejrozšířenější izolací pro šikmé střechy je dnes skelná minerální izolace. Kombinuje v sobě totiž všechny potřebné vlastnosti. Má vynikající tepelně izolační vlastnosti, je nehořlavá a pohlcuje zvuk. Zateplení šikmé střechy se dnes nejčastěji doporučuje provést ve dvou vrstvách, aplikací izolace mezi krokve a pod krokve. Druhá vrstva pod krokvemi zlepší tepelně izolační vlastnosti celého zateplení a hlavně eliminuje případné tepelné mosty.

Izolujte bez formaldehydu

V široké nabídce izolací se není jednoduché vyznat, ale jedna přeci jen svými vlastnostmi vyniká nad ostatními. Skelná minerální vlna od společnosti Knauf Insulation vyrobená pomocí ECOSE Technology totiž jako jediná neobsahuje formaldehyd, fenoly, akryláty ani další chemikálie ropného původu jako barviva a bělidla. Místo pryskyřice se jako pojivo skelných vláken používá materiál rostlinného původu. Izolace díky tomu kombinuje kvality skelné vlny a přírodních materiálů. Pro výrobu skelných vláken se navíc používá recyklované sklo, takže je výroba dvojnásob šetrná k životnímu prostředí.

Prodyšnost a absence chemikálií ve skelné vlně Knauf Insulation s ECOSE Technology výrazně přispívají ke kvalitnímu vnitřnímu prostředí v domě, za což izolace byla oceněna i prestižní cenou Eurofins Gold.

Seznamte se se ZDRAVOU IZOLACÍ S ECOSE TECHNOLOGY a možnostmi jejího zakoupení.