S úsměvem a dobrou náladou nás přivítal pan Michal, který si dům užívá již dva roky a jenom ho chválí. Je to už v pořadí jeho druhý rodinný dům, takže přesně věděl, co chce, kde neudělat chybu, co preferovat a jak postupovat. „Postavil jsem dva domy, mám dva syny a zasadil dva stromy, to se asi má," říká s úsměvem a dodává, že architektura Riviery a její vnitřní uspořádání se mu hned zalíbily. „Ne náhodou má Riviera cenu Top dům roku 2010. Zvenku se nám dům zdál malý, ale uvnitř veliký, s výbornou dispozicí, a to nás přesvědčilo,“ dodává. „Zajímali jsme se také o netradiční pozemek, který je poměrně veliký a v krásné krajině.“ Hostitel jednoznačně věděl, že nechce klasický satelit, kde si lidé „vidí do talíře“. Podle jeho slov byla koupě samostatně stojícího pozemku vlastně náhoda. Dozvěděli se o něm na jedné propagační akci golfového klubu, nabídka je zaujala a pozemek koupili.

Dovolená každý den

Dům Riviera má impozantní vstup se sloupovím a přirozené atrium s částečně krytou terasou. Interiér domu překvapí každého, kdo sem vstoupí, a to hlavně svojí příjemnou rozlohou, vzdušností a dostatkem světla. Majitel má navíc vkus a dokonalý cit spojit moderní nábytek se starožitnými prvky, jeho dům je útulný a elegantní zároveň. V interiéru převládají teplé zemité barvy, které navozují atmosféru Středomoří, cestování a dálek. Tento dojem ještě podtrhují originální dekorace a obrazy na stěnách.

Z DALŠÍCH NÁVŠTĚV VYBÍRÁME:

Zeptali jsme se, zda byli spokojeni s původním developerským projektem domu Riviera, či něco měnili podle svého. „Udělali jsme zrcadlovou variantu původního projektu, v patře někde ponechali střešní okno a jinde zase oproti návrhu usadili vikýř, tedy celkem jenom kosmetické úpravy,“ vypráví hostitel. Pro spolupráci se společností CANABA se rozhodli z několika důvodů. Za prvé hledali firmu, která na trhu funguje dlouho, je solidní a stojí za ní kvalita práce. Za druhé chtěli nízkoenergetický dům, který nabízí nízké provozní náklady a bude rychle postaven. „Stavba byla opravdu svižná, zahájili jsme v červenci a ještě týž rok jsme v něm slavili Vánoce, od prvního kopnutí do země uteklo jen 5 měsíců,“ pochvaluje si majitel.

Zajímáme se i o průběh stavby, protože ze zkušenosti víme, že stavba nikdy neprobíhá tak hladce, jak si představujeme. Pan Michal ale vzpomíná na stavbyvedoucího jen v dobrém. „Rozuměli jsme si, našli jsme, jak se říká, společnou řeč a běžné problémy, které se vždy na stavbě objeví, se řešily za chodu a nás nezdržely,“ říká hostitel.

Nízkoenergetická velkorysost

Ekologický a úsporný dům Riviera má dispozici 5 + 1 a prostornou vnitřní garáž (17 m²), s celkovou podlahovou plochou 247 m². Nízkoenergetická Riviera je zkrátka velkorysá. Ve vstupní hale je praktická šatna, z garáže lze vstoupit do průchozí hobby dílny o velikosti 7 m². Ta podle přání slouží jako prádelna nebo „zimoviště“ pro choulostivé rostliny ze zahrady. Srdcem domu je samozřejmě prosvětlený a vzdušný obývací pokoj o velikosti necelých 50 m², ze kterého lze volně vstoupit na terasu (20 m²). Hlavní místnost plynule přechází do jídelní části s kuchyňským koutem a spižírnou. I z tohoto kulinářského prostoru o velikosti 20 m² lze přímo vstoupit na venkovní terasu s posezením. Galerie v patře je přístupná po schodišti přímo z obývacího pokoje a propojuje všechny místnosti klidové zóny. Nachází se zde dva pokoje o velikosti 24 m² a 25 m², které mají vlastní prostorné šatny (9 m²), pohodlná ložnice o velikosti 40 m², která poskytuje dostatek prostoru pro vestavěné skříně, a samozřejmě i komfortní koupelna s dvojumyvadlem, sprchovým koutem a vanou.

Moderní a úsporná Riviera nabízí komfort a zdravé ekologické bydlení za pevně garantovanou cenu, jejíž finální částka je 3 499 000 Kč. Dům je v kategorii nízkoenergetických staveb, a tak nezatíží roční spotřebou a náklady na provoz. „V Rivieře bydlíme už dva roky, za plyn a elektřinu zaplatíme stejně jako v předchozím bytě s poloviční velikostí,“ prohlašuje spokojeně majitel a my se pomalu loučíme a děkujeme za vlídné přijetí.