Organizátorem unikátní akce bylo Centrum pasivního domu (CPD) - neziskové sdružení právnických i fyzických osob, které vzniklo za účelem podpory a propagace standardu pasivního domu a za účelem zajištění kvality pasivních domů.

„Cílem akce je ukázat široké veřejnosti, že stavba pasivního domu není žádnou složitou alchymií. Stačí rozumět základním pravidlům a dodržovat je a pak samozřejmě volit správné a prověřené dodavatele. Všichni naši členové, které návštěvníci veletrhu uvidí při stavbě doslova v akci, tuto garanci profesionality nabízí,“ říká za pořadatele Jan Bárta, ředitel CPD.

Dům nyní stojí v areálu vzorových domů Národního stavebního centra v těsném sousedství Výstaviště.

Nyní se tato pasivní buňka otevírá lidem. Můžete se na ni sami podívat, a pokud projevíte zájem, můžete si ji i koupit. Vyvolávací cena je jedna koruna. Může přihazovat každý. Celá aukce totiž probíhá na internetové aukční síni Aukro.

Více na www.pasivnidomy.cz

Pokud se zajímáte o podrobnosti tohoto domu, jeho stavby a konstrukce, více informací najdete v novém čísle časopisu Dům&zahrada (07/2012). Najdete v něm mimo jiné i tato témata:

Hlavní téma: Úsporné, nízkoenergetické, pasivní a nulové domy • Architektura: Šikmá střecha? Ne! - říká architektka Markéta Cajthamlová • Tepelné čerpadlo: pro a proti • Rekonstrukce: vyměňujeme okna a dveře • Zařizujeme: domácí pracovna, malá koupelna, stylová předsíň, designová svítidla • Plus návštěvy úžasných domů a fotografie nápaditých interiérů • A navíc! Vyšel Speciál Stavba domu krok za krokem (v prodeji jen za 99 Kč na prodejních místech časopisu Dům&zahrada)