Jednou z hlavních výhod plechové střechy je nízká váha, která málo zatěžuje krov. To je předností například při rekonstrukcích starších domů, kde se díky krovu dimenzovanému na nižší zátěž dají ušetřit nemalé prostředky. I v horských oblastech s velkým množstvím sněhových srážek je menší zatížení střešní konstrukce rovněž ku prospěchu. K tomu přidejme fakt, že sníh z tohoto typu krytiny poměrně snadno sklouzává, čímž opět snižuje zatížení střechy.

Plech k nerozeznání od skládané krytiny

Krytinu Lindab můžete vybírat z 5 různých typů profilů se vzhledem skládané tašky a množství odstínů.

Vyberte si povrch, tvar i barvu

Jedním z prověřených dodavatelů systémů střešních krytin je společnost Lindab, která již bezmála 20 let dodává na český trh švédské lehké střešní krytiny. Ve svém sortimentu rozlišuje několik typů lehkých krytin: tradiční krytina se stojatou drážkou (falcovaná krytina) Lindab Seamline, se systémem povrchové úpravy Elite. Novinka v sortimentu Lindab Click je unikátní stavebnicová krytina vzhledově velmi podobná klasické, profesionálně pokládané falcované krytině. Díky systému zámkového spoje se jednotlivé lamely do sebe vzájemně jednoduše zaklapnou (Click-Click) a střecha je hotova.

V sortimentu profilovaných krytin Lindab pak figuruje 5 různých typů profilů se vzhledem skládané taškové krytiny. Konkrétní typ střešní krytiny Lindab lze vybírat nejen podle typu profilování, nespočtu barevných odstínů, ale také ze třech systémů povrchových úprav, které se liší schopností čelit vnějším vlivům, jako jsou UV záření, znečištěné ovzduší, vysoké a nízké teploty a v neposlední řadě také mechanické poškození.

Střecha i okapy bez údržby

Lehká střešní krytina Lindab nepotřebuje téměř žádnou údržbu a její životnost je minimálně 40 let. Základním materiálem je žárově pozinkovaná ocel se systémem povrchové úpravy Classic, Premium nebo Elite ve velkém množství barevných odstínů.

BEZÚDRŽBOVÝ OKAP BEZ ŠROUBŮ A LETOVÁNÍ

K nové střeše je nový okapový systém samozřejmostí. Bezúdržbový okapový systém Lindab Rainline patří od roku 1993 k nejprodávanějším nejen v České republice. Stejně jako krytiny Lindab je prověřen dlouholetým užíváním ve Skandinávii. Systém povrchové úpravy Elite, v němž je Lindab Rainline dodáván, je vysoce odolný a vhodný pro všechna prostředí v našich zeměpisných šířkách. Výběrem z 10 barevných odstínů jej lze dokonale sladit s barvou střechy, fasády a ostatními prvky stavby, ať už preferujete decentní ladění tón v tónu, nebo naopak výrazné a odvážné barevné kombinace. Na kompletní okapový systém je poskytována záruka 30 let.


Sundejte okap na zimu

Chloubou systému jsou důmyslné spojky žlabů, díky kterým není třeba okap letovat nebo lepit, jsou pevné, vytváří trvale těsný spoj, současně však umožňují systém opakovaně demontovat, což se využívá především v horských prostředích, kde bývá extrémní sněhové zatížení. K montáži není zapotřebí žádné speciální náčiní. Na www.okapyprovas.cz si můžete snadno spočítat složení a počet jednotlivých dílů okapového systému.

Zdroj: Lindab

Kompletní nabídka na www.lindab.cz a www.lindabstrechy.cz