Zde byl nový vzorový pasivní dům ELK Bungalov 146 slavnostně otevřen v červnu letošního roku. Jde vůbec o první vzorový pasivní dům typu bungalov od společnosti ELK.

Jednopodlažní dům s užitnou plochou 146 m2 nabídne ve standardním provedení velkorysý obytný pokoj s kuchyňským a jídelním koutem a dvě ložnice, na přání bude i varianta 4+kk s jedním pokojem navíc. Součástí pasivního bungalovu je i obytná veranda, místnost pro techniku a velká koupelna. Ve vzorovém domě je dokovací stanice pro automobily s pohonem na elektrický proud a celý objekt je elektronicky řízený a vybavený nejmodernější počítačovou technikou, kterou zajišťovala česká pobočka mezinárodní firmy.

Velké prosklené plochy zajišťují příjemnou atmosféru bydlení a perfektní využití slunečního svitu, prvky fotovoltaiky jsou harmonicky kombinovány se zastřešením terasy, přístřešek na auto je smysluplně integrován do designu domu.

Na základě výborné izolace a architektury bez tepelných mostů nedochází k žádným zbytečným tepelným ztrátám, „pasivní“ tepelné zdroje pokryjí největší díl potřeby tepla. Požadované nízké „zbytkové vytápění“ pokryje tepelné čerpadlo, které se stará o příjemnou teplotu a čerstvý vzduch ve dne a v noci. Pasivní dům ELK je přezkoušen a certifikován Institutem pasivních domů v Darmstadtu, provedení odpovídá nejpřísnějším evropským standardům pasivního domu.

Vzorové centrum Blaue Lagune u Vídně je otevřeno od pondělí do soboty od 10.00-12.00 a 13.00-18.00 hod. Při podzimních návštěvách Vídně – ať už za nákupy nebo kulturou – si tak určitě udělejte čas i na návštěvu tohoto vzorového centra a nového pasivního bungalovu ELK. Stojí za to!