Střešní systém KM BETA zahrnuje jak kvalitní střešní krytinu, tak více než 50 doplňkových výrobků, které profesionálně řeší technické detaily i nejnáročnějších střešních konstrukcí. K tradiční betonové krytině KM BETA nabízené ve dvou typech a sedmi barevných variantách přibyly první betonové doplňky již více než před dvěma lety. Od té doby se staly běžnou součástí realizovaných střech a postupně nahrazují plastové varianty. Mají totiž oproti nim spoustu předností. Nejdůležitější je přitom podstatně delší životnost. Zatímco životnost betonových doplňků činí až sto let, životnost plastových doplňků je jen přibližně třetinová. I proto může KM Beta nabídnout zákazníkům na betonové doplňky záruku stejně dlouhou jako u základních střešních tašek – 30 let! Další výhodou je fakt, že betonové střešní doplňky jsou levnější než plastové. KM Beta je jediným výrobcem betonových střešních doplňků na českém trhu.

Prostupy střechou pro vedení kabelů

Specifikem současné doby je umisťování stále většího množství zařizovacích předmětů na střešní plochy. Jedná se především o satelity, zařízení pro bezdrátové internetové připojení, kamerové systémy nebo světelné reklamy. To vyžaduje propojení silových nebo datových kabelů skrz střešní plášť.

KM Beta proto nedávno představila tašku kabelových prostupů, určenou pro profesionální, spolehlivé a bezpečné vedení kabelů skrz střešní plášť. Jde o monolitický celobetonový prvek, který tvoří základní taška KMB BETA opatřená širokým prstencem se třemi plastovými, stupňovitými průchodkami ve spodní části. Nová taška kabelových prostupů může být umístěna v libovolném místě střešní plochy, v blízkosti připojovaného zařizovacího předmětu. Podle počtu a průměru připojovaných kabelů se odpovídajícím způsobem odříznou plastové průchodky, které jsou součástí střešní tašky.

Anténní prostupy

K řešení prostupu jednoho kabelu přes střešní plášť (např. anténa či satelit) je určena betonová taška anténní. Základní taška prvku s kloubem je celobetonový prvek, krycí kloubová část je z hliníku s barevnou povrchovou úpravou. Horní část prvku je tvořena odstupňovanými průměry od 23 do 62 mm. Podle použitého průměru trubky se v kloubovém krytu odřízne příslušná část. Taška je technickým zdokonalením dosud používané plastové anténní tašky.

Odvětrání střechy

Pro odvětrání kanalizačních stoupaček, kuchyní, koupelen a WC, případně nezateplených částí střech je určena betonová odvětrací taška KM BETA. Jde o originální celobetonový prvek, který harmonicky zapadá do střešní plochy a z hlediska životnosti a barevné jednotnosti je shodný s taškou základní. Díky konstrukčnímu řešení je tato taška použitelná v celém pásmu použitelného střešního sklonu bez otáčení ventilační části. Větrání je účinnější (oproti původní plastové odvětrací tašce) díky rozšíření připojovací části z Ø 110 mm na ventilační část s Ø 125 mm.

Podrobnější informace o střešním systému KM BETA a dalších stavebních materiálech získáte na www.kmbeta.cz nebo na bezplatné telefonní lince 800 150 200. Materiály KM BETA můžete s výraznou slevou zakoupit na e-shopu www.shop.kmbeta.cz