Řada domů Praktic, která se v loňském roce na prodejích podílela ze 70 %, v čele s modelem Praktic 105 s užitnou plochou 105 m² a Bungalov 122 s užitnou plochou 122 m², je výsledkem pětadvacetileté zkušenosti na českém trhu. Řada Praktic nabízí výhody moderního a komfortního nízkoenergetického bydlení s nízkými pořizovacími náklady.

Užitná plocha domů se standardně pohybuje od 76 do 152 m² v jedno nebo dvoupatrové variantě s valbovou či sedlovou střechou. Dům se montuje z panelů kompletně připravených v závodě, což umožňuje jejich výrobu a kontrolu v ideálních podmínkách. Samotná montáž na základovou desku a dokončení hrubé stavby v místě realizace je tak možné v průběhu pouhých několika dnů a v jakémkoliv ročním období. Jednotlivé stavební díly se vyrábějí v nízkoenergetickém provedení. „Příznivé ceny domů Praktic jsme dosáhli jinou konstrukcí stěn a krovů, avšak při zachování všech dalších parametrů a vstupních materiálů. Stěna je tak ve výsledku o čtyři centimetry slabší, což ale není v žádném případě na úkor kvality. Konstrukce Praktic splňuje normy nízkoenergetického domu a nabízí kvalitní a dostupné řešení pro širší skupinu tuzemských zákazníků,“ upřesňuje jednatel společnosti Marcel Kaštovský.

Společnost ELK, přední výrobce montovaných dřevostaveb, v letošním roce rozšířila nabídku v řadě Praktic o další dva modely, jejichž obytná plocha odpovídá často žádaným 90 m². Jedním z nich je Praktic 107 se čtyřmi obytnými místnostmi a celkovou zastavěnou plochou 125 m² za cenu na klíč 2.299.900 Kč vč. DPH. Druhý dům Praktic 115 je nabízen za 2.399.900 Kč. Více na www.ELK.cz